A légzés láthatatlan, bár hat a láthatóra. A lélegzeten keresztül kapcsolódik a tudatunk a tudatalatti gondolatainkhoz, testünkhöz, érzelmeinkhez és lelkünkhöz.

Mivel a légzés egyszerre akaratlagos és nem akaratlagos, a légzés kontrollja által hidat verhetünk e két rész, vagyis a tudatos és a tudatalatti elme közé.

Lélegezni annyi, mint élni. Pontosan a tüdőből ki- és beáramló levegő az, ami szervezetünk életfunkcióit szabályozza.

Ókori tanítások és a modern tudomány mai felfedezései kapcsolódnak össze abban a felismerésben, hogy az életenergia és a légzés között szoros kapcsolat áll fenn.

A transzlégzés, Holotrop légzésterápia megalkotója Stanislav Grof, aki 1976-tól dolgozta ki ezt a terápiás eljárást. A holotrop görög eredetű szó, amely szó szerinti fordítása: elmozdulni az Egész felé. Ez a módszer a psziché spontán gyógyító erejére támaszkodik, amely egy speciális helyzetben és környezetben történt felgyorsított légzés, és az azt előidéző zene által indukált módosult tudatállapotban érhető el.
A módosult tudatállapotban, mint fizikai, emocionális, mentális és spirituális lények, mélyebben és gyorsabban mozdulunk el az Egész, és az egészség irányába. A légzés stimulálja a pszichét a gyógyulás érdekében. Amikor a test és az elme belép a módosult tudatállapotba, belső bölcsességünk felhasználja azt a lehetőséget, hogy a fizikai, mentális, emocionális és spirituális gyógyulás létrejöjjön.

Mire jó a Vivation légzés?
Ezt te magad is használhatod önismeretre.

Hogyan működik a transzlégzés módszere?

Irányított légzés által oldódnak az érzelmi blokkok, valamint a kliens a légzés folyamata alatt megtapasztalja milyen az, ha kapcsolatba lép belső, bölcsebb énjével. A pozitív lehetőségek, és megoldások iránt nyitottabb lesz a kliens, ennek következtében a fizikai állapota is javulhat.

Mire jó a transzlégzés?

Stresszoldásra, gyermekkori félelmek, párkapcsolati problémák, szorongás, önértékelési, önelfogadási problémák kezelésére, és egyéb életterületi blokkok megszüntetésére.

A légzéstréninges stresszoldás egyénileg történik.

Az Újjászületésről és a Csakralégzésről az almenükben olvashatsz.

Bejelentkezés és további információk: Kabany Csilla légzéstrénernél, a +3630 39 724 39-es számon.