A fény-, k

 

A hegyikristály kvarckristály, amely több tízmillió, illetve több százmillió éve keletkezett hatalmas nyomás alatt a Föld belsejében, így tartalmazza azokat az információkat, rezgéseket amelyek alapvetőek bármilyen földi élet számára. A hegyikristályt (régiesen magyarul: „jegecz”), már a történelem előtti időkben is használták az ásatások szerint (csiszolt hegyikristályt a napfénnyel átvilágították és így kezeltek, illetve kultikus tárgyakat készítettek pl. kristálykoponyák Dél-Amerikában).

A természetes kvarckristály alkalmazása lehetővé teszi, hogy egészen kis energiával,(pl. 0,5-1 watt) világítsuk meg a kezelt területet az egyébként szokásos 50-150-500 watt helyett.

A magyar királyi korona több hegyikristályt és egyéb kvarcot (pl. ametiszt) tartalmaz, sőt ezek sorrendje és távolsága is fontos lehet.

A Szent Jobb-ot hegyikristály hengerben őrzik, e nélkül az emberi szövetek már régen elporladtak volna.

A Fény

Az, hogy a fénynek meghatározó szerepe van hangulatunkra, életünkre, már több ezer éve tudott.

Minden élet nélkülözhetetlen eleme a Nap melegsége. Így bolygónk legnagyobb kísérője és a fény, amely tőle származik, mindig is az emberiség tiszteletének és hódolatának középpontjában állt. A Naphoz kötődnek a legfontosabb és leghatalmasabb istenségek: az egyiptomi Ré isten megtestesülése a delelő nap, a hajnali napsugarakat Hórusznak, míg a lenyugvó Napot Ozirisznak tulajdonították.
Az ősi görög kultúrában Apollóval kötötték össze a Napot, valamint Zeusz szemével.
A maják civilizációja Ahau Kin-t tisztelte napistenként, akiről úgy képzelték, hogy hajnalhasadás és napnyugta között jaguár formájában járja az alvilágot és öregként, fiatalként egyaránt meg tud jelenni.
A hindu vallás szerint a Nap az “éltető”, míg a kereszténységben sokszor használják az Atya, a Teremtő szimbólumaként, aki “teremtette a napot és a földet”.

Régészeti leletek tanúskodnak arról, hogy anno az egyiptomiak pazarul díszített templomaikban gyógyító termeket építettek. Ide olyan különleges ügyességgel csalogatták be a fényt, hogy az színspektrumra bomlott. A betegnek először e színáradaton kellett keresztül haladnia, ahol megállapították, hogy nyavalyája milyen színnel orvosolható, majd a szükséges szín sugárzó gyógykezelésében részesült.