Kedves Olvasó!

Verseim átköltöznek a honlapom Blog főmenüjébe, néhányat már átköltöztettem, kattints ide, és s többit  is olvashatod: http://spiritualislelek.hu/blog/

 

Amikor egy álom… c. versből részlet
(írta: Kabany Csilla, www.spiritualislelek.hu )

“Ahogy egy álom valósággá válik,
végig az utadon,
elkísér egy könnyű angyali energia,
hogy segítsen álmod megteremtésében.
Te csak hallgass rá, és bízz a vezettetésében.”

Szerelmesek napjai (írta: Kabany Csilla, www.spiritualislelek.hu)

A szerelmesek, ha táncra perdülnek,
lelkükben egy szép világ nyilvánul meg.
Eljátsszák a szerepüket,
és ha igazi a szeretet,
ez az érzés felemeli mindkettőjüket.

Együtt vannak ők már, nem külön,
a szeretet ritmusára mozognak,
s a szerelem érzésében feloldódnak.

Egy jó barát elengedése

Írta: Kabany Csilla – www.spiritualislelek.hu

Elengedlek, köszönöm, hogy része voltál az életemnek.
Elengedlek,
mert most tovább kell lépnie mindkettőnknek.
Hosszú utat tettünk meg együtt,
de baráti kezünket most elengedjük.
Nézd, csak,
mennyi mindent megéltünk,
de eljön az idő amikor új útra kell lépnünk.

Köszönök, mindent, hosszú, boldog életet kívánok neked,
legyen áldással teli az életed.

Kreatív fejlődés
írta: Kabany Csilla – www.spiritualislelek.hu

Megszületett valami,
és elkezdett gyarapodni.
Folyamatosan fejlődik,
ezáltal növekszik.

Sokszínű és játékos, na és
ami fontos, az a spontaneitás!
Mi más lenne ez, mint a kreativitás!

Lelked erre fogékony.
Ügyedben a Forrás mit tanácsol vajon?

Amint a blokkokat elengeded,
felszabadul a lelked,
és a válaszokat megleled.
Most csak kreatívan kell cselekedned.

Kreatív áramlat
Írta: Kabany Csilla – spiritualislelek.hu

A csendben meghallod a gondolataidat,
A gondolatok össze-vissza cikáznak.
Felbukkannak és eltűnnek,
Majd egy idő múlva megjelennek.

A gondolatfelhők körbevesznek,
S ha nem tudod melyiknek adj teret,
Elméd kérdezze meg a szíved.

A szíved bölcs tanácsa nyomán,
Elméd kreatív áramlata,
Képes a zsenialitásra,
S megnyílik a lehetőségek tárháza.

Az alábbi videó (Szerelmesek tánca) ihlette a fenti sorokat.

A Kreatív Spirituális Felszabadítás módszer 2013. márciusban volt egy éves, erre az alkalomra írtam az alábbi verset:

Ezen az oldalon időről-időre más és más versemet olvashatják az érdeklődők! 🙂

(az itt megjelent írásokat írta és minden szerzői jog fenntartva: Kabany Csilla – www.spiritualislelek.hu)

Levendula csokor

Így találtam rá egy szép ajándékra, karácsony előtt

Egyik barátnőm nagyon szereti a levendulát. Rábukkantam egy olyan receptkönyvre, amely arról szól, hogyan készítsünk olyan ételeket, amelyben a levendulát fűszerként is használjuk. A gond az volt a könyvvel, hogy húsételek is szerepeltek benne, barátnőm pedig vegetáriánus. Hát – gondoltam – lehet, hogy nem ez lesz a legjobb ajándék. Majd később visszajövök még az üzletbe, és megmutatom neki, örülne-e ennek a könyvnek. Mikor legközelebb visszamentünk barátnőmmel az üzletbe, már nem volt abból a könyvből, volt ugyan más levendulával foglalkozó könyv, de nem igazán ragadott meg. Mivel az üzletben sokféle dolgot árultak, körülnéztünk, minek örülhetne, és egyszercsak megláttam egy olyan levendulacsomagot, amelyet ételkészítéshez lehet felhasználni. A megérzésemet követve, így lett a könyvből valódi levendula karácsonyi ajándék a barátnőmnek! 🙂

 

Az együttérzés elegendő.

A híreket, a média világát mindannyian ismerjük, de sokszor nem is vesszük észre, milyen rejtett üzenetet hordoznak, ami aztán rendesen blokkolhat minket. Nemrégiben egy elismert sajtószóvivő mondta a nyilatkozatában: “Ne csak emlékezzünk, hanem éljük is át!” Nos, ezt egy nemzeti ünnep kapcsán nyilatkozta, viszont én nem szeretném átélni azokat a borzalmakat sem lelki sem pedig szellemi szinten. Emlékezni úgy is lehet, hogy ha egyszerűen meggyújtasz egy gyertyát, őseid, vagy az elhunytak emlékére, és megfelelő alázattal és tisztelettel vagy irántuk. De ehhez nem kell átélni amit ők már megéltek. Ez nagyon nagy tévhit, ugyanakkor az ilyesfajta átéléssel saját magad blokkolhatod, és olyan lelki terheket vehetsz magadra, amiről tudatosan nem is tudsz. Az együttérzés átélés nélkül is lehetséges, bár annak aki érzékenyebb, ezt megvalósítani nehezebb. A másik észrevehetetlen csapda, hogy az emberek hajlamosak az ismert személyiségeket feltétel nélkül követni, mert szimpatikus, vagy mert látszólag tökéletesnek néz ki a médián keresztül. De nem biztos, hogy amit látsz az elméddel, az a valóság. Érdemes ezen elgondolkozni! 🙂 (Az elmével való “látásról” még a későbbiekben lesz szó.)

Miért ne éld át a borzalmas történeteket? Mert amibe rengeteg érzelmet fektetsz, legyen ez akár szeretet, akár félelem, akár szenvedés, azt meg is teremted magadnak. Figyelj hát arra mi az amit átélsz, és főleg milyen érzelemmel éled azt át? Tehát amit átélsz, és ahogy, amilyen érzelemmel átéled azt teremted meg.

Te mit szeretnél magadnak megteremteni? Szenvedést és mártíromságot, vagy hatalmas örömöt, szeretetet, boldogságot? Smiley Flower Happy!Mit szeretnél a világban megélni?

Következő cikkünkben az együttérzésről is szó lesz.

2012-es cikkek:

 

Kényelmes állóvíz, vagy a kreatív ismeretlen? Te melyiket választod?

Azért vonakodunk új ötleteket kitalálni, mert az új ötlet szakítást jelent a régivel, kockázatot jelent, némi kavarodást sok kis gonddal. Tehát első blikkre jobbnak tűnik a már meglévő régi gyakorlatot folytatni egészen addig, amíg a körülmények, vagy akár versenytársak változásra nem kényszerítenek. (Biztos ismerős a helyzet, régi rosszul működő kapcsolatban megmaradni, mert úgy gondolja így kényelmesebb. Vagy a megszokott, bár az Ön számára kellemetlen helyzeteket megtartani, hisz Ön ezt ismeri. Valljuk be, az ismerős helyzetből való kilépés sokak számára félelmetes, még akkor is ha abban a helyzetben nem érezzük jól magunkat többé.)
E vonakodás legyőzéséhez az kell, hogy megkönnyítsük az új ötletek elfogadását, kipróbálását. Valamint jó adag bátorságra is szükségünk van.
Ne várjuk meg, amíg kényszerítő helyzetbe kerülünk, inkább előzzük meg az ilyen helyzeteket és a kényszer helyett mi magunk döntsünk úgy, hogy kilépünk a megszokott, ismerős rosszból, a kreatívan alakítható ismeretlenbe. Ugye így már nem is olyan félelmetes az ismeretlen fogalma? 🙂

Mindenképp megéri az új ötletek kipróbálása, hisz ezek előnye hatalmas, és kreativitásunk mindig rendelkezésünkre áll. Ez a képesség ugyan mindenkiben megvan, de -e csodás képességünket fejleszthetjük tudatosan is.

Miért van szükség a kreativitás, kreatív gondolkodás fejlesztésére?

Mert az emberek míg kora gyermekkorukban még sokkal nagyobb hányadában tudják használni kreatív energiájukat, de sajnos felnőtt korukra már sokan elfelejtik ennek az energiának a hatékony használatát.

A kreatív ötleteket, a gyakorlati kreativitással lehet a legkönnyebben megvalósítani.
Amennyiben kreativitásunkat a gyakorlatban, hétköznapokban is tudjuk használni, csodálatos dolgokat fogunk tapasztalni. Ha szeretnéd megtanulni hogyan lehet a spirituális tudást és a kreatív hozzáállást hasznosan beépíteni életedbe, javaslom számodra, a Kreatív Spirituális Felszabadítás tanfolyamokat, amelyekről a Tanfolyamok almenüjében találsz részleteket.

Jó tudni:

Tudtad?A mosoly egy görbe vonal, amely egyenesbe hozhat mindent! 🙂

Tudtad? – Este már nem ajánlott gyümölcsöt enni, – kivétel ez alól az alma. Tudományosan is bebizonyították, hogy egy alma elfogyasztása segíti az alvást, mivel éjszaka az almában lévő cukrok gondoskodnak a vércukor egyenletes eloszlásáról.

Tudtad? – Ha sportolsz, érdemes pulzusszámot mérő órát használni. Ez azért nagyon fontos, mert ha a vérkeringés eléri a 136-170 lüktetést percenként, a test ekkor oxigénhiányos állapotban van. Tehát ha a pulzus 136 fölé kúszik, akkor izmaid kevesebb oxigénhez jutnak, mint amennyire szükségük van, a test hiányállapotba kerül, és nem éget el több zsírt, csak cukrot. Ez ártalmas a szervezetre és a szervekre, mert többek között a test elsavasodásához vezethet.

allowfullscreen=”allowfullscreen”>

 

(az itt megjelent írásokat írta és minden szerzői jog fenntartva: Kabany Csilla – www.spiritualislelek.hu)