UA-2791234-58
Egyébkreatív gondolatoklovakpozitív gondolatok

Hóvirág tanítása: Hogyan segít a lustaság és a bizalom a félelem elengedésében?

By 2018-11-25 No Comments

Most meglepő és picit vicces történetet fogsz olvasni egy lóról (Hóvirágnak hívják), aki a lustaságának és irántam érzett bizalmának köszönhetően az ijedtség és félelem helyett a nyugalmat választotta.

Örömhír érkezett az edzőtől, lesz fedeles lovardánk. A munkálatok már elkezdődtek, és a pálya felé sétálva láttam, ahogy az emberek építik a fedelest.
Az építkezés néhol pici zajjal járt, de az edzés alatt ezek a pici zajok nem zavarták Hóvirágot.
Aztán a munkások váratlanul beindítottak egy hangos gépet. 
Hóvirág megugrott picit – könnyen kiültem az ugrást – és általában ilyenkor egy ijedt ló tovább ugrándozik, vagy menekülőre fogja.. 
(a kép nem a szereplőkről készült, csak illusztráció)
Nos, a kis lusti Hóvirágnak elég volt egy ugrás, és befejezte a félelmet, mert látszott rajta, még a menekülésre is lusta, s közben erre gondolt:
“-Inkább átmegyek nyugiba, a Csilla, (azaz a cikk szerzője) úgyis tök nyugodtan ül rajtam, akkor meg minek strapáljam magam a félelemből szőtt felesleges ugrabugrával és szaladgálással?” – gondolta Hóvirág.
Így segített a lusta hozzáállás és a belém vetett bizalom Hóvirágnak abban, hogy ne félelemből, hanem az irántam érzett bizalomból döntsön úgy, hogy inkább nem menekül  számára első hallásra ijesztő zajtól.
Mert ha a ló bízik a lovasában (és tökéletes az idegrendszere), akkor még egy ilyen helyzetben is aránylag nyugodt tud maradni.
Ez az életre is igaz: Ha bízol az életben, akkor nem aggódsz és félsz olyan nagy mértékben azoktól a dolgoktól, amelyek számodra ismeretlenek.
A félelem ugyanakkor hasznos is, mert figyelmeztet az igazi veszélyre.
Viszont ha bízol az életben és önmagadban, akkor sokkal nagyobb eséllyel tudod felmérni és megkülönböztetni mi az ami csak ismeretlen számodra, és mi az, ami valós veszélyt rejt rád nézve. Ha pedig birtokában vagy ennek a bizalomnak akkor ezzel felesleges aggodalmaktól és félelmektől kíméled meg magad.
Mennyire bízol az életben, és önmagadban, másokban? Ha ez nem teljes, akkor is van megoldás: a bizalmat lehet fejleszteni és pozitív mintákkal erősíteni. Mert az élettel és önmagaddal kapcsolatos bizalom a sikeres, boldog élet kulcsa is.
Ha pedig úgy érzed, az önbizalmad és az életbe vetett bizalmad szeretnéd fejleszteni, akkor keress meg, és a KreatívSpirit lélekoldó-erősítővel elkezdjük ezt a sikerorientált fejlesztő folyamatot.
(írta és szerzői jogok: Kabany Csilla, a KreatívSpirit lélekoldás-erősítésalapítója és oktatója, SVT-szakember, író, szövegíró – A cikket csak a szerző megnevezésével és az oldal linkjével együtt oszthatod meg. – Köszönöm!)