UA-2791234-58
Egyébkreatív gondolatokKreatívSpirit módszerlélekodásokpozitív gondolatokSpirituális tanárokváltozás

Hogyan kerüld el a spirituális trendkövetés csapdáit? – Tudatossági szintek

By 2018-07-24 No Comments

Vannak bizonyos spirituális trendek, amelyek önmagukban rendben vannak, de ha nem megfelelően használják őket, vagy csak az egó növelésére használják egyesek, akkor több kárt okoznak maguknak, mint gondolnák.

Emellett pedig nagyon fontos, hogy neked mi a motivációd, ha elolvasol egy spirituális könyvet, részt veszel egy spirituális lélekoldáson, vagy tanfolyamon? Mert ha csak azért jelensz meg ilyen foglalkozásokon, mert a trendet szeretnéd követni, akkor inkább menj máshová.

Elmondom hogyan kerülheted el a spirituális trendek csapdáit, és milyen motivációval fejlődhetsz szépen a lelked útján.

Az egyik fontos tényező, hogy érdemes elkerülni azokat a csapdákat, amelyek a spirituális trendek rejtenek.

Az alábbiakban ezeket tárom fel a számodra.

  • Nagy divat spirituális körökben kitesztelni: Ki, milyen lélektudatossági szinten van. Igen, valóban ezt a Forrás megmutatja, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hétköznapokban megélt tudatossági szinted sokmindentől függ. Például attól is függ, milyen helyzetre hogyan reagálsz, milyen érzelmeket élsz át, és ha épp magad alatt vagy, mennyi ideig vagy padlón.

Tehát a hétköznapokban megélt tudatossági szint állandóan változó, akár óráról órára, vagy napról napra változhat. Ezért nincs értelme annak, ha valaki azt hirdeti, hogy milyen hatalmas és magas tudatossági szinten van. Mert ez mindenkinél változó. Természetesen aki tudatos, ő törekszik arra, hogy minél több időt töltsön a magasabb tudatossági szinten. Viszont lenézni valakit azzal a trendi – és bocsánat a kifejezésért  – egoista hozzáállással, hogy “Szegény ő még csak alacsonyabb tudatossági szinten van.” ezzel a degradáló hozzáállással ő maga viszi a saját szintjét alacsonyabbra. 

Akit az ilyen ember lenéz, lehet, hogy ő más életterületen magasabb tudatossági szinten van, hiszen nem vagyunk egyformák. Tehát egyikünk egyik életterületen vált előbb bölcsebbé, mások pedig más kihívások megoldásában váltak profivá.

A tudatosságszint-mérés csapdáját úgy kerülheted el, ha tiszteled a másik emberben azt az Eredeti Lelket, aki ő maga, bár néha ezt ő sem mindig tudja magas tudatosságon megélni. Viszont nem tudhatod, ő miben szárnyal túl téged, ezért nincs értelme egymás összehasonlításának, és az egót növelő felmagasztalásnak.

Hogyan könnyíti meg a döntéseidet a lélektudatossági szintek tesztelése? Valójában mire és hogyan lehet sikeresen és etikusan használni a lélektudatosság szintjeinek tesztelését? Erről átfogóan és teljes körűen a KreatívSpirit alaptanfolyamon kapsz részletesebb képzést, mert nem mindegy, hogy a tudást mire használod.

Nemrég olvastam egy hatásvadász, semmitmondó cikket, amelyben azt a kérdést tette fel az író, hogy trendi-e a pozitív gondolkodás. Nos, őszintén szólva számomra érdektelen, hogy trendi-e.

Akár trendi, akár nem, jómagam nemcsak a pozitív, hanem a kreatív gondolatokat is megvalósítom. Nem azért mert trendi, hanem mert – tapasztalatból írom – jobbá teszi az életem. 🙂

Ne a spirituális trendek miatt válaszd a spirituális képzéseket és lélekoldásokat, hanem azért, hogy sikeresen és boldogan éld az életed.

Csak akkor válaszd például a KreatívSpirit lélekoldás-erősítés egyéni foglalkozásokat és tanfolyamokat, ha szándékodban áll a kreatív gondolkodásod, hozzáállásod és spirituális képességeid fejlesztése.

Kizárólag akkor járj hozzám foglalkozásokra és tanfolyamokra, ha tiszta szándékkal szeretnéd letenni lelked terheit, és akkor van értelme a tanulásnak ha szeretnéd az életedet kreatív, pozitív mintákkal sikeresebbé és boldogabbá tenni.

Legközelebbi bejegyzésemben a mesteri trendkövetés csapdájáról olvashatsz érdekességeket.

(írta és szerzői jogok: Kabany Csilla, a KreatívSpirit lélekoldás-erősítés  alapítója és oktatója, SVT-szakember, író, szövegíró)