UA-2791234-58

Mielőtt továbbmegyünk a válás és változtatás témájában, jobban kifejtem az ún. pozitív megerősítés hazugságát, és elárulom, hogyan tudsz olyan szokásgondolatokat kialakítani, amelyek valóban pozitívak, hatékonyak, kreatívak, és téged is sikerre visznek.  Hazugság lehet akár egy pozitív gondolat is, és nemcsak rossz szokások de rossz szokásgondolatok is vannak.

A szokás nagy hatalom az életünkben, de a te hatalmad még nagyobb, mert minden szokásodon változtathatsz.

Szokásokon általában ugyanolyan ismétlődő cselekedetet értenek. Viszont nemcsak tettek, hanem szokásgondolatok is vannak.

Milyen gondolataid vannak a bőség megteremtésével kapcsolatban?

Vagy: Mire szoktál gondolni, ha egy nagyobb kihívás tárul fel előtted?

Egyik kliensemnél intuíciómon keresztül azt láttam, hogy kb. 13 éves korában fel-alá járkált, és azt mondogatta, hogy: „Én ebbe belehalok.”

Megkérdeztem a lélekoldáson lévő 24 éves hölgyet, hogy emlékszik-e rá, hogy kamaszkorában ez volt a szava-járása, egy-egy nehezebb kihívásnál, hogy ő abba belehal.

– Ó, hát a mai napig is ezt szoktam mondani, ha nehézségekkel kell szembenéznem. – mondta kliensem.

Felhívtam a figyelmét arra, hogy – ha nem akar olyan életeseményt megteremteni magának, amelybe valóban belehal, akkor szokjon le ezekről a gondolatokról. Mert amely gondolatot sokszor ismételgetjük, azt előbb-utóbb megteremtjük. A fent említett negatív gondolattal pedig akár balesetet, betegséget is teremthetett magának, vagy rosszabb esetben öngyilkossági godolatai is lehetnek.

Ezen a szokásgondolaton rendkívül fontos volt változtatnia a hölgynek, aki megértette ennek fontosságát. A fenti rossz szokásgondolat helyett például javaslom ezt a gondolatot: “Egyre világosabbá válik számomra a megoldás.” Ezzel kinyitod figyeled ajtaját a lehetséges megoldásokra, amelyek ötletek formájában is jöhetnek, de egyéb más formában is rájuk bukkanhatsz. Erről később még írok egy másik bejegyzésben.

Ma már nem kérdés, hanem tudományosan is igazolt tény, hogy tudatos gondolatainkat „halálosan” komolyan veszi tudatalattink.

Tudatalattink pedig nem minősít és nem tudja, hogy épp poénból, vagy egyéb más célból gondoljuk ezeket a mondatokat. Tehát tudatalattink olyan, mint egy hűséges, jó szolga, minden olyan gondolatodat valóra váltja, amelyet szokásoddá teszel.

Nyilván ez csak akkor igaz, ha a tudatalattidban nincs a gondolataiddal ellentétes bevésődött gondolatsor, illetve tudatalattid csak akkor kezd el dolgozni az adott gondolattal, ha nem cáfolod meg.

Például ha pénzügyi gondjaid vannak, és azt a megerősítést mondogatod, hogy: „Rengeteg pénzem van.” ez a gondolat hatástalan lesz, hiszen tudod, hogy ez hazugság, és máris azt gondolod: „Ugyan, alig van pár forintom.” És az „Ugyan…” kezdetű mondattal máris visszavontad a „Rengeteg pénzem van.” pozitív kijelentést.

Az viszont már elfogadható, és saját tapasztalatból mondom, hogy csodás megoldásokhoz és sikerekhez vezet, ha azt mondod, hogy: „Egyre több és több pénzt kapok várt és váratlan módokon.” Ennek a gondolatnak az a hatalmas előnye, hogy nem korlátozzuk le, nem szabjuk meg, hogy mi módon jutsz több és több pénzhez, és ezzel a hogyant a Végtelen Intelligenciára bízzuk.

A Végtelen Intelligencia pedig egyértelműen megmutatja a számodra, hogy mit kell tenned, hogy e gondolatot valóra váltsd.

Vagyis nem elég csak otthon a kényelmes karosszékben egymás után mondogatni ezeket a megerősítéseket, hanem igenis a fizikai valóságban is tenned kell azért, hogy a célod elérd.

Mikor kezd el megnyilvánulni a fenti gondolatsor a fizikai valóságban?

Nos, konkrét határidőt nem tudok mondani, de kitartóan és sokszor kell ismételgetni a pld.: „Egyre több és több pénzt kapok várt és váratlan módokon.” gondolatot, és minél többször ismételgeted, jó érzéssel megfűszerezve és eltökélten, annál eredményesebb leszel.

Nem elég ugyanis, hogy ha csak elhadarod ezt a megerősítést, mert akkor nem tudsz elmélyülni ebben a gondolatban, és nem tudod átélni és átérezni azt, hogy milyen örömöt érzel, amikor valóban egyre több és több pénzt kapsz, várt és váratlan módokon. 

Tehát a céljaidat megerősítő pozitív gondolatokat úgy mondd el újra és újra, hogy közben éld át annak az örömét, hogy épp most teremted meg az egyre több és több pénzt.

A sikerhez elengedhetetlen, hogy belemélyedj és átérezd ennek a mondatnak a pozitív, örömteli aspektusát.

Miért fontos sokszor elmondani és átérezni ezeket a mondatokat?

Mert ha csak egyszer-kétszer mondod el, akkor nem fog bevésődni az elmédbe. Gondolj bele, ha végigmész egy érintetlen erdős részen egyszer, és senki más nem jár arra, akkor néhány nap múlva már nem fogod megtalálni az általad kialakított csapást.

Viszont ha pld. 1 évig minden nap ugyanazon a magad által kialakított csapáson mész végig, akkor kialakítasz az erdőben egy új ösvényt. (De elárulok egy titkot: Sokszor rövidebb időn belül is jönnek a sikerek, és nem kell 1 évig várnod a sikerre.)

Elméd ugyanígy működik, hiszen minden egyes szokásgondolat ún. barázdát váj elmédbe, és egy idő után az a gondolat a mindennapjaid részévé válik,  ezért:

1. Itasd át elmédet (megfogalmazások formájában) és lelkedet (érzések formájában) az elfogadható pozitív megerősítéssel,

2. Érezd, éld is át ezt a gondolatot.

3. Ismételd újra és újra kitartóan, s így bevésed elmédbe és tudatalattidba a pozitív érzésekkel együtt.

4. Tudatalattid pedig elfogadja az általad ismételt gondolatokat, pozitív szokásgondolattá válik, és tudatalattid bölcsessége elkerülhetetlenül olyan lehetőségeket hoz az életedbe, amely során pld. a fenti megerősítésnek megfelelően egyre több és több pénzt kapsz várt és váratlan módokon.

A fenti mintát használva tehát te magad uralhatod gondolataidat, és alakíthatod ki azokat a szokásgondolatokat, amelyek az életben sikerre visznek téged.

(Írta: Kabany Csilla, a KreatívSpirit lélekoldó-erősítő alapítója és oktatója, SVT-szakember, szövegíró – a bejegyzést csak a szerző nevének feltünteésével és -e bejegyzés linkjének bemásolásával oszthatod meg.)