UA-2791234-58
csodákEgyébpozitív gondolatokváltozás

Bátorsághoz vezető út 3. rész: Spirituális alapfogalmak és lehetőségek

By 2017-11-05 No Comments

A válás és a félelmek témáját boncolgatjuk, és most picit kibővítjük a válás témakörét. Elválni ugyanis nemcsak házastársak, hanem felnőtt gyermek és szülő kapcsolatában sem mindig egyszerű.

Úgyhogy ez alkalommal mindkét témakörben hozok példákat, és tippeket is adok a berögzült szokás-gondolatok megváltoztatására és lelked erősítésére. Ugye emlékszel már olvashattad egyik cikkemben: a válásba, és minden számodra félelmetes dologba úgy kezdj bele, ha a lelked erősítését már elkezdted. Ekkor sokkal magabiztosabban tudod végigvinni a projektedet.

Fontosnak tartom azt is, hogy tisztázzunk néhány alapfogalmat, azért, hogy a tudatos elméd is jobban megértse ezeket a dolgokat, folyamatokat.

Klienseimnek is szoktam javasolni, hogy ne áruld el senkinek a célodat, így könnyebben elkerülöd, hogy mindenféle „jóindulatú” rokon, barát vagy ismerős negatív gondolatokat „károgjon” a füledbe.

Nos, a válás sajnos olyan dolog, ahol nem tudod elhallgatni a szándékodat, ezért ebből a szempontból picit jobban kell edzeni az önbizalmadat is, de ebben is segíteni fogok neked.

Miből ered a legtöbb félelmünk? Abból, ha azt hisszük, ki vagyunk szolgáltatva valakinek, vagy valamilyen külső körülménynek. Ilyenkor az történik, hogy annak a személynek, vagy annak a valaminek aduk hatalmat ezzel a gondolattal, amitől, vagy akitől félünk.

Mondok egy konkrét példát: Ha valaki meg van győződve arról, hogy például a szülei nélkül nem tudna anyagilag megélni, akkor csak a szüleitől várja a megoldást, nem veszi észre az életben a lehetőségeket, és ő az aki lekorlátozza saját magát.

A szüleinek sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonít, mint a minket körbevévő és bennünk lévő Végtelen Intelligenciának (vagy nevezhetjük Istennek, én a továbbiakban Végtelen Intelligenciának hívom), és ameddig nem képes ezen a hozzáállásán változtatni, addig pld. nem tud a szüleitől külön költözni.

Tehát ha azt hiszed, hogy függsz valakitől anyagilag, akkor az első lépés az, hogy tudatosítod magadban: A Végtelen Intelligenciára mindig számíthatok, ő mindig segít nekem minden helyzetben.

 

Ezt a megerősítést nem elég elhadarnod, mert akkor hatástalan lesz. Csak akkor lesz hatékony, ha át is érezed, azt a megerősítést amit mondasz.

 

 

Hogyan tudod átérezni?

Ha vizuális alkat vagy, akkor egyszerűen elképzeled azt, hogy egy erőteljes fehér fény képviseli ezt a Végtelen Intelligenciát. Ezt az erőteljes fehér fényt elképzelheted úgy is, hogy benned, a testedben van, méghozzá olyan mértékben, hogy nemcsak a testedet tölti el, hanem kisugároz a testedből, és még a testedet is körbeveszi. Egyébként ezt hívjuk aurának.

Gondolom az auráról már hallottál. Ha mégsem, akkor csak annyit árulok el róla, hogy aurának hívjuk a testünket körbevevő mágneses erőteret. És ez az erőtér mérhető is különböző műszerekkel.

Ha kételkedsz ebben a fenti mondatban, akkor csak gondolj bele, már amikor megszülettél, akkor is a benned lévő Végtelen Intelligencia segített neked, hogy ügyesen végigcsináld a születési folyamatot. És ez a Végtelen Intelligencia nemcsak körülötted, hanem folyamatosan benned is ott van, csak emlékezned kell rá, és együtt kell működnöd ezzel az erővel.

Még egy fontos tényező a Végtelen Intelligenciáról: ez egyátalán nem azonos azzal az intelligenciával, amelyet egy IQ teszttel szoktak mérni. Ez sokkal több annál. Egy hagyományos IQ teszt csak arra való, hogy kimutassa, a logikai intelligenciád milyen mértékű. Ez a hagyományos mérés viszont csak nagyon gyér ahhoz képest, amit a Végtelen Intelligencia magában foglal.

Nézzük kicsit részletesebben: Mit foglal magában a Végtelen Intelligencia?

  • spirituális intelligenciát,
  • érzelmi intelligenciát,
  • mentális intelligenciát,
  • kreatív érzékenységet és intelligenciát,
  • logikai intelligenciát.

Ezek összessége adja meg azt az életedben, hogy az első blikkre lehetetlennek látszó célokat, megoldásokat valóban sikeresen tudd megvalósítani.

Az én életemben is előfordultak megoldhatatlannak látszó helyzetek, és klienseim nagy része is sokszor került olyan élethelyzetbe, amikor a szakemberek lehetetlennek, megoldhatatlannak minősítették azt, amit véghez akartak vinni. De amint elkezdtük megerősíteni a lelküket a pozitív és kreatív gondolatokkal, és elképzelésekkel, mintákkal máris elkezdtek a körülmények sokkal jobbra fordulni, míg végül szépen és sikeresen megoldódott minden.

Egy kísérlet kimutatta, hogy az egyik emberke, akinek nagyon kimagasló eredménye volt a hagyományos IQ teszten, a kreatív gondolkodásban nagyon alacsonyan teljesített. Tehát ha valakinek a logikai gondolkodása kimagasló, az még sajnos nem garantálja, hogy az összes többi – fent felsorolt – intelligenciában is profi.

Ezt az élet is alátámasztja, mert bizony egyes üzletembereknél is tapasztaltam, hogy rendkívül sikeresek az üzleti életben, de például az érzelmi, mentális és spirituális intelligenciájuk igencsak hiányos… Nem véletlen, ha érzelmi életük sokszor maga a káosz. De van egy jó hírem: Mindent lehet fejleszteni, így ezeket az intelligencia részeidet is lehet fejleszteni és erősíteni.

Te uralhatod a saját gondolataidat. Belegondoltál már abba, hogy ez milyen hatalmat ad neked a saját életed felett?

Szeretnéd magad uralni és élni az életedet, vagy inkább a külvilág elvárásai szerinti ál-életet élni csakhogy te légy a „jó fiú” vagy „jó kislány”?

Félsz, hogy másokkal konfliktusba keveredj? És attól nem félsz, hogy ha nem oldod meg az életedben felmerülő dolgokat akkor idővel saját magaddal kerülsz konfliktusba? Lehet, hogy eddig erre nem is gondoltál.

Ebben a cikkben egyelőre egy tippet adtam lelked erősítéséhez, de hamarosan folytatom ezt a sorozatot, és további tippeket is adok neked.

Tarts velem, mert következő írásomban elmesélem azt is, hogy a Végtelen Itelligencia hogyan dolgozott a kezem alá, egy nagyszabású projektben.