UA-2791234-58
Egyébkapcsolatokszerelemváltozásversek

A bátorsághoz vezető út 2. rész: Szabadulás a félelem sötét erdejéből

By 2017-10-31 No Comments

Előző bejegyzésemben őszintén szembenéztünk a válással kapcsolatos félelmekkel, most pedig elindulunk azon az úton, ahol a félelmek feloldódnak, a bátorság megerősödik.

(A fenti képhez: Amikor elfogadod azt a különleges szerelmet, amely sokkal több, mint egy átlagos szerelem, amely az évekkel nem múlik, hanem erősödik, akkor a félelemtől el tudsz fordulni, és már csak erre a különleges szerelmedre tudsz gondolni.

Elméddel és szíveddel, csak erre a különlegesen erős szerelemre fókuszálj, és könnyebbé válik az igazi szerelem megvalósulásához vezető út.

Ez a különleges szerelem olyan erőt ad neked, amely kiszorít az elmédből, s szívedből minden félelmet.)

A szerelmi háromszög témájában picit ki kell térnünk a feleség helyzetére is, hiszen erről még nem szóltunk.

Azért írom le ezeket a példákat, mert rengeteg kliensnél tapasztaltam az alábbiakat: Adott a feleség, aki mondjuk 20 éve együtt él a párjával.

Bejön a képbe a szerető, a feleség foggal körömmel bosszút esküszik, és közben leszedi a férje fejét, hogy mer ilyet megtenni. És ez történik utána:

Aztán amikor a feleség győzedelmeskedik, a férj ijedtében kidobta a szeretőt (azt a fajta szeretőt, aki csak a szexre kellett neki), akkor a feleség bevallotta nekem, hogy valójában a szex nem működik a férjével. A szexualitást csak kényszerként éli meg, és nem is szerelmes a férjébe, de a gyerek, és más külső körülmények miatt szeretné tovább folytatni a férjével való kapcsolatot.

A férjét nem tartja igazi férfinak, és kérdezte tőlem a feleség, hogy lehetne azt megoldani, hogy – a gyerek miatt – szerelmes legyen a férjébe, és kívánja a férjét.

Ilyenkor is, mint mindig el szoktam mondani, hogy az igazi szerelmet, szeretetet, nem lehet kívülről, kényszerből létrehozni, fenntartani. A szerelem nem így működik, az csak a szívben születik.

Mi történt ebben a fent említett esetben? A feleség dührohamot kapott, mert elég durván szembesülnie kellett azzal, hogy olyan emberrel él, akit valójában nem szeret. A „szerető feletti győzelem” is hamis, mert a feleség a látszólagos győzelme után sem találta vonzónak a férjét, ezután a „győzelem” után is csak arra képes, hogy a szexet magára kényszerítse annak érdekében hogy ezt a házasságot összetartsa.

Vagyis az ilyen feleségnek nincs önbecsülése, és nem hiszi el, hogy önállóan a férje nélkül is tudna boldogulni. Olyan régóta él már szerelem nélkül, hogy megszokta. És igaz ez azokra a gyáva a férjekre is, akik nem mertek eddig kilépni a szerelem nélküli házasságból, akik nem mertek eddig őszintén élni.

Az ilyen pár megszokta azt, hogy hazugságban élnek, megszokták, hogy nincs szerelem az életükben. Legfejebb titokban szerelmesek másba, amit kénytelenek eltitkolni a világ és egymás elől, mert ahhoz már gyávák, hogy elváljanak és adjanak maguknak egy esélyt az igazi szerelem megélésére. Itt is igaz az, hogy tisztelet a kevés kivételnek.

Miért tértem ki erre az esetre? Mert a szokás nagy úr, és az ismeretlentől való félelem is visszatarthat a válástól, és attól, hogy ügyesen és bátran a szerelmet felvállald.

A benned lévő bátorság felébresztéséhez és megnöveléséhez tehát szükséges lesz az is, hogy a boldogtalanságot okozó szokásaidat, szokás-gondolatokat, szokás-reakciókat megváltoztasd.

Ne félj, ha te is hazugságban éltél eddig, mert féltél változtatni. Segítek neked, hiszen azért írom most ezt a sorozatot, hogy a félős, és gyáva emberekben megnöveljem a bátorságot ahhoz, hogy merjék megélni az igazi szerelmüket, és bátran, ügyesen új életet kezdjenek.

Mivel elég erős az a témasorozat, most első körben következzen egy kis lélek-lazulás, ami a bátorsághoz vezető út kezdete.

Elgondolkodtató idézet,

 

“Becsukhatod a szemed, hogy ne lásd amit nem akarsz látni,

de nem csukhatod be a szíved, hogy ne érezd, amit nem akarsz érezni.”

Johnny Depp

 

és saját versikém:

A szerelem akkor sem nem hiba,

ha az egyik fél házzasságban él,

így bűntudatot sem lehet érezni miatta.

Mert a szerelem nem kérdi, van-e másnak ígéreted,

csak ott van veled, éltet téged,

és boldoggá tesz, ha megengeded.

Megengedni úgy tudod,

ha az akadályokat elhárítod,

s szíved szerelmét mindenki előtt bátran felvállalod.

Senkinek sincs joga egy olyan szerelem miatt elítélni téged,

amely házasságon kívül született.

Manapság a házasságon kívül született gyermekeket már elfogadják.

Akkor miért ne lehete elfogadni, hogy idővel a mostani házasságon kívül találsz egy hatalmasabb szerelmet,

egy olyat, amit ha elnyomsz és nem élsz meg,

akár meg is betegíthet lelkileg vagy testileg.

Ezért engedd el az ítélkező fennhangokat,

és a füled számára csak egyetlen kedves hang létezzen,

az amelyik engedi, hogy a szíved érezzen,

és a lelked boldog legyen ebben a határtalan szerelemben.

(Ugye nem akarsz több ezer évet, vagy életet elpazarolni a hazug életre és gyávaságra? Ha boldog szeretnél lenni, akkor tégy meg ezért most mindent):

Itt pedig következzék egy léleklazító gyönyörű dal: “Csepp a tengerben”

Hamarosan jövök a bátorsághoz felé vezető út következő részével.

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .