UA-2791234-58

Nem foglalkozom vallási kérdésekkel, és mindenki hitét tiszteletben tartom, de valljuk be, vannak félreértelmezett, dogmatikus vallási nézetek, amelyek csak a bűntudatot erősítik sokakban. A bűntudatból pedig soha nem származik boldogság.

Ugyan milyen Isten az, aki bűntudatot követel azoktól, akik szerelmesek lesznek egymásba, holott eredetileg egy papír, vagy eskü, fogadalom máshoz köti? Isten, ilyet soha nem követel senkitől, soha nem adna büntetést senkinek csak azért, mert beleszeretsz valaki másba. A bűntudat, az csak az emberek félremagyarázása. Ezt egy amerikai lelkész is megerősíti.

Joseph Murphy, amerikai lelkész, író mesélte el egyszer az alábbi történetet:

Josephet, a neves írót, és amerikai lelkészt, egyszer egy szerelmespár kereste meg. Mindketten házasok voltak (más párjuk volt), de boldogtalanok. Küzdöttek a szerelmük ellen, de mint tudjuk ez csak az elme küzdelme, és mint ilyen a szerelem minden esetben sokkal erősebb, ezt mindenki tudja és érzi.

Szerintetek melyik van inkább összhangban Isten terveivel? – tette fel a szerelmespárnak a kérdést Joseph.

Egy szerelemre épülő igazi házasság, vagy egy hazugságokon alapuló házasság?

  • Az igazi szerelemre épülő házasság – felelte a pár.
  • Hazugságban élni a jelenlegi házasságotokban ez nem tisztességes sem a házastársaitokkal, sem pedig önmagatokkal szemben. Egy olyan házasság, amiben nincs szerelem, az nem szent, maximum a párt egy pap adta össze, de nem Isten, így hiába volt templomban egy szertartás, Isten áldása sem kíséri az ilyen hazug szövetséget. – mondta Joseph.

A szerelmesek ezután elmondták házastársuknak, hogy szeretnének elválni, és a Joseph által adott lélekerősítő megerősítéseknek köszönhetően, sikerült a szerelmespárnak barátságos légkörben elválniuk házastársuktól, így miután mindketten lezárták kapcsolatukat a volt házastársukkal, végre őszinte, boldog életet élhettek egymással.

Az elmúlt időszakban erős témát feszegettünk, és lesz még folytatása, de lazításként következzen néhány bölcs idézet egy bájos színésztőnől, két bölcs férfi kíséretében:

Audry Hepburn elmondta, mi a varázslatos nők titka:

„A nő szépsége nem a ruhákban rejlik, amit hord,

nem az alakjában, vagy a frizurájában.

A nő szépségét a szemében találod,

mert a szem bejárat a szívhez,

ahol a szeretet lakozik.”

 

Neves férfiaktól idézek most:

 Bob Marley idézet:

„Ha a lány bámulatos, nem lesz egyszerű,

ha egyszerű, nem lesz bámulatos.

Ha megéri, nem adod majd fel,

ha feladod, nem érdemled meg.”

 

Victor Hugo szerint:

A jövőnek sok neve van:

a gyenge úgy hívja, elérhetetlen.

a gyáva úgy, hogy ismeretlen,

a bátor, lehetőségnek nevezi.