UA-2791234-58
Egyébkapcsolatokszerelemváltozás

Tökös, vagy töketlen a férfi? – Szerető legyél, vagy sem? – Őszinte beszélgetés férfiakról és a szeretőkről – KÉRDÉSEK ÉS VONZÁSOK

By 2017-09-26 No Comments

Ahogyan az már a címből is kiderül, picit férfi módra is fogalmazok, mert szeretném ezt a témát romatnikus sallangok és rózsaszín szemüveg nélkül körüljárni, és a beszélgetésbe bekapcsolódott egy férfi is.

Valamint elárulok egy titkot is, hogyan kaphatsz választ a Forrástól a téged foglalkoztató kérdésekre. 🙂

Kérlek szánj időt ennek a bejegyzésnek az olvasására, mert ez egy kicsit hosszabbra sikeredett, és tele van érdekes és hasznos  infókkal és tömény igazságokkal. A tömény igazságokat nem könnyű elfogadni, ezért lehet, hogy érdemes többször elolvasnod ezt a bejegyzést.

Az alábbi beszélgetés résztvevőinek nevét megváltoztattam, hiszen nagyon intim dolgokról folyt a csevej – baráti társaság keretében -, és ilyenkor természetes, ha a cikkben szereplők inkább álnéven szeretnének szerepelni.

Beszélgetőpartnereim: Ildi, Réka, és Géza (aki jelen esetben bátran képviseli a férfiak véleményét).

Ildikó: – Sajnos szerelmes lettem. Nem akartam, de megtörtént.

 • Miért sajnos? – kérdeztem, bár sejtettem a választ.

Ildikó: – Nős a pasi… sóhajt nagyot.

Réka: – Jajj, ne!!

Géza: – Hú ez nehéz ügy.

 

Ildikó: – Most legyek a szertője? Nincs kedvem ehhez a szerephez, mert megalázónak tartom, hogy titkoljon engem az a férfi, akivel kölcsönösen szeretjük egymást.

Blog írója: – Ráadásul ez beindít egy hazugságfolyamot is. – tettem hozzá.

Ildikó: – Az egyik barátnőm mondta, hogy lehetek ilyen szemét, hogy szétdúljak egy családot.

 • Na várj, ha valóban ő is szerelmes beléd, akkor már nincs mit szétdúlnod, mert lehet, hogy fizikailag még az asszonnyal van, de érzelmileg és lelkileg már semmit sem jelent neki az a házasság.

Ezen kívül pedig ugye tudjuk, hogy a szeretet, szerelem nem a papíroktól vagy egy eskütől működik, és nem is ettől függ. – mondtam neki.

 

Réka: – Sajnos én azt tapasztalom, hogy sokszor a férfi a kényelmet választja.

 • Kényelmet, de milyen kényelem az ilyen? Elnyomja magában az igazi szerelmet, és közben ő sem érzi jól magát. Attól fél, hogy konfliktusba kerül a feleségével, és a családjával, ha elválik? A válással kapcsolatos konfliktust lehet rendezni, de az elnyomott, eltitkolt szerelmek teherként jelentkeznek. Mert lehet, hogy a férfinak így kényelmes, de csak látszólag.

És attól nem fél, hogy az elnyomott, eltitkolt szerelem saját magában okoz konfliktust, és egy idő után akár betegségben is jelentkezhet? Attól sem fél, hogy pld. a gyerekeinek milyen fals mintát mutat? Mert ahogy a gyerekek nőnek, egyre jobban meglátják az igazságot.

Ezek szerint azt sem bánja, ha valamelyik gyereke hasonlóan boldogtalan lesz, mint ő, csak azért, mert nem meri vállalni az igazi szerelmet? Ne feledjük, a gyerekek sokszor ösztönösen az ősök mintáit követik. Szerencsére lehet változtatni azon, hogy ne kövessük el ugyanazt a hibát, mint egy-egy ősünk.

Családállítások során egyébként mindig kitűnik, hogy ha akarjuk, ha nem, az eltitkolt szerelemünk, energetikailag a család részévé válik, és ez az egész családnak nehézséget okoz, még akkor is ha tudatos szinten nem tudják a családtagok az igazságot. Aki nem hiszi ezt a tényt, nyugodtan nézzen utána mit ír erről a többi családállító kolléga.

Géza: – Akkor az a férfi egy töketlen, bár igaz, hogy sokszor fontosabb a közös vagyon és a gyerek kedvéért ugye…

Réka: – Az én szüleimnél például anyám akart válni, és nagyon rossz volt a kapcsolatuk, de amikor anyám bejelentette a válást apámnak, ő térden állva könyörgött neki, hogy ne akarjon elválni. Nem is értettem. Gyerek voltam, de egyértelműen láttam, hogy apám részéről ez csak egy színjáték.

Géza: – Persze, mert sértette az egóját. Azt tudnotok kell, hogy mi, férfiak nagyon nehezen viseljük el, ha kiteszik a szűrünket. Igaz ez arra az esetre is, ha olyannal élünk együtt, akiket nem szeretünk. Ekkor már csak dacból is a feleség mellett akarunk maradni. De nyilván ennek semmi köze a szeretethez.

Ildi: – Na és elváltak a szüleid?

Réka: – Szerencsére igen, mert már tarthatatlan volt a helyzet.

Ildi: – Géza, te férfi szemmel mit mondanál arra, hogy nem akarok a szertője lenni a szerelmemnek?

Géza: – Őszinte leszek, a te szemszögedből lehet, hogy szerencsés, mert ha egy férfi – és most picit durva leszek – megkapja a szexet, és csak ezt szeretné tőled, akkor nem sok esélyed van rá, hogy elváljon a feleségétől. Sok haverom van úgy, hogy nős, a szex már nem az igazi, de keres egy olyan nőt, akivel ezt lerendezi. Már bocsi az őszinteségemért.

Réka: – Na de akkor sem jobb, ha nem kapja meg tőled a szexet. Tudom, mert nálunk is ez a helyzet. Tamás rám akart nyomulni az elején, én pedig mindig elutasítottam, mert nem akartam, hogy csak a titkos szeretője legyek. Pont azért, mert az eléggé megalázó helyzet.

Nyilván vannak olyan szeretők, akik aztán kitálalnak a feleségnek egy idő múlva, de ez nem az én stílusom. Azon kívül tudom, hogy a Tamáséknál már rég szó nincs szerelemről, viszont ott a közös vagyon és a gyerekek.

Ráadásul Tamás elég gyáva, és szerintem soha nem lesz mersze felvállalni a szerelmünket. Eléggé meggyötört ez a hosszú időszak, ami eltelt, és nekem kevés, ha párszor beszélünk vagy találkozunk. Nekem ennél sokkal több kell egy férfitól, de azt is tudomásul kell vennem, hogy ezt csak egy olyan igazi férfi tudja megadni nekem, akinek van bátorsága határozottan kiállni a szerelmünkért. Ezért jobb, ha mást találok magamnak.

Az is irritált, amikor egyik alkalommal láttam hogy ő hív, felvettem a hívást, és  köszöntem neki, de egy ideig síri csend volt, és csak ezután köszönt be a Tamás. Aztán beszéltünk, kiderült, hogy otthonról hív, majd a háttérben beszólt neki az asszony, és a Tamás hangján hallottam, hogy megijedve csak annyit mondott, hogy: – Most le kell tennem.

Baromi egyértelmű volt, hogy az asszony „őrmester” ellenőrizte hogyan szólok bele a mobilba. Ő nyilván sejti, hogy – még ha nem is vagyok szerető – de sokkal fontosabb vagyok a Tamásnak érzelmileg.

Viszont annyira nem vagyok hülye, hogy szerelmes szavakat súgdossak a telefonba. Ezt remélem ő (az „őrmester”-asszony) sem gondolta komolyan.

Géza: – Réka, te mit akarsz egy ilyen töketlen gyáva embertől? Ez nem férfi, csak egy gyáva alak. Nézz meg engem… 🙂  – próbálta Géza egy pici poénnal vigasztalni Rékát.

 • Igen Tamás a közös ismerősünk, és egyértelmű a helyzet, de Gézának igaza van. Szerintem te sokkal értékesebb vagy, minthogy egy ilyen gyáva alakra pazarold az idődet. Így is már sok fájdalmat és szomorúságot okozott neked ezzel a gyávasággal. – mondtam Rékának.

Réka: – Az az igazság, túl sok időt vártam már a semmire. Tamás nagyon kedves és rendes tud lenni, mert vannak közös ügyeink, de azt látom, hogy a szerelemben nem képes, és szeirntem nem is mer semmit sem tenni. Ezért úgy döntöttem, hogy nem várok tovább.

Idén nyáron megviccelt a Forrás, megcáfolta egyik negatív gondolatomat: Arra gondoltam, hogy már biztos egy férfi sem vesz észre, mint nőt.

Aztán, még aznap, amikor erre gondoltam, épp elmentem egy ügyet intézni, és igenis észrevett egy jóképű férfi. Sőt még meg is szólított. Más kérdés, hogy sütött a szövegéből, hogy mire hajt nálam, ezért nem álltam le vele, de a női önbizalmamnak jót tett. Ez is segített abban a döntésemben, hogy nyitni szeretnék, és egy olyan férfit szeretnék találni, akivel nemcsak kölcsönösek az érzelmek, de valóban férfi módjára képes a szerelemben is helytállni (nemcsak a szexre korlátozóan) és titkok nélkül, fellvállaja velem a szerelmet és a kapcsolatunkat.

Látszólag nem teszek érte semmit, de használom a kérdezz-felelek technikát, és biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk egymást azzal a férfival. Különben is azt vallom, hogy a férfi vegyen észre, és tegyen meg mindent, hogy “elnyerje” a nő szerelmét. Lehet, hogy régimódi vagyok, de én csak ilyen férfit tudok elfogadni társnak.

 

Géza: – Azt viszont tényleg igaz, hogy csak a vagyon és gyerek miatt nem éri meg együtt maradni valakivel, bár én is elkövettem ezt a hibát… és már megbántam.

 

 • Géza, ez már egy jó jel, ha ezt be tudod ismerni magadnak. Azt kell megértenetek, hogy ha pld. egy pár azt mondja, hogy a gyerek miatt maradnak együtt, ekkor akaratlanul is a gyerekre tesznek egy hatalmas terhet, mert őt választják az együttmaradás okának. Röviden: ráteszik a felelősség terhét.

Nem én találtam ki ezt az okosságot, hanem ezt a klienseim többsége is alátámasztja, de a rengeteg családállításon is mindig szépen kiderült, hogy ilyenkor a gyerek ezt teherként éli meg.

Valójában nem valaki miatt válnak el azok sem, akik ezt választják (még akkor sem, ha ott a harmadik fél), hanem, mert szeretne egy boldogtalan kapcsolatból kilépni, és ezzel új esélyt ad arra magának, és mindenkinek, hogy megtalálják az igazi szeretetet. S bár megértem a megcsalt házastárs fájdalmát, de minek ragaszkodni egy olyan kapcsolathoz, amelyben a másik már csak megszokásból, és kényelem kedvéért marad benne? Bár igaz, a gyáva férfi hazudhat szerelmet a feleségnek csak azért, hogy nyugi legyen otthon.

Egyébként csak nézz körül. Most már egyre több ilyen vegyes család van, hiszen akik tudatosabban élik az életüket, rádöbbennek, hogy sokkal boldogabb életet élhetnek, ha mernek változtatni. – tettem hozzá.

 

Géza: – Hát csajok nem könnyű az ilyen dolog, de nekünk férfiaknak sem egyszerű, mert elég sok elvárásnak kell megfelelnünk. Aztán ott van a család, baráti kör…

 

 • Megértem ezt is, de ilyenkor gondolj bele: Olyan életet szeretnél élni, amilyet a család, vagy a baráti kör menőnek gondol? Vagy igazi férfiként úgy döntesz, hogy a saját életedet te irányítod, és nem valami megfelelési kényszernek, vagy „őrmester-feleségnek” engedelmeskedsz, aki kedvére rángat a manipuláció pórázán. (Természetesen nem minden feleség ilyen, de most csak egy típus példát említek, amely a beszélgetés során felmerült.)

Sok férfi pedig már észre sem veszi, hogy mennyire automatikussá vált számára ez az engedelmes „jó férj a külvilág felé” szerep.  

 • Igazából azt kell megérteni, hogy ha egy férfi nem kapcsolódik a saját igazi férfi erejéhez (és itt nem a fizikai izom erőről van szó, hanem a határozottságról, bátorságról), és nem használja azt, akkor olyan döntéseket hozhat, amelyek boldogtalanná teszik őt, és még sok más embert is.

 

Géza: – És hogy tud egy férfi az Igazi férfi erőhöz kapcsolódni?

 • Na látod, ez jó kérdés. Lélekoldásokkal ezt a kapcsolódást tudatalattidban és a lelkedben is létre tudjuk hozni. Tudatos szinten pedig adok egy tippet, amivel megtalálod a választ: Azt tapasztaltam, és ez garantáltan működik, hogy amikor nagyon foglalkoztat egy kérdés, akkor arra előbb-utóbb valamilyen módon megkapom a választ.

     Ez nagyon érdekes, és működik. Próbáld ki. Gondolj sokszor egymás után erre a kérdésre, hogy: “Én, mint férfi hogyan tudok kapcsolódni az igazi férfi erőmhöz?”

 

Géza: – Na, ez tetszik, tök jól hangzik, ha ez valóban működik. És milyen gyakran kell erre a kérdésre gondolnom?

 

 • Nos tudom, ti férfiak szeretitek számszerűsíteni a dolgokat. 🙂 Azt tanácsolom, hogy ha nagyon érdekel ez a téma, és nagyon szeretnél az igazi férfi erődhöz kapcsolódni (és itt nem a fizikai izom erőről van szó, hanem pld. a határozottsághoz, bátorsághoz), akkor úgyis egyre többet fogsz gondolni erre a kérdésre.

Nyilván a válasz(ok) megérkezését felgyorsíthatod azzal, hogy akár minden nap többször is felteszed gondolatban ezt a kérdést. Nyilván azzal is meggyorsítod a válasz megérkezését, ha tudatosan is kutakodsz az infók után. Addig gondolj erre az előbb említett kérdésre időnként, amíg megkapod a választ. – mondtam Gézának.

 

Géza: – Hú, igen, próbáltam most rákeresni, hát ne tudd meg, hogy a férfi energiára csupa szexis összefüggést dobott ki. Na megvan! Amikor úgy keresek rá, hogy az Igazi Férfi Erő, így már rátaláltam olyan oldalakra, ami azzal az erővel foglalkozik, amit mondasz. Tudsz mondani egy példát, amikor neked működött ez a kérdés-felelek? És mégis hogy működik ez? – kérdezte tőlem Géza.

 • Aranyos vagy, hogy ennyire érdekel ez a téma, de nem biztos, hogy a neten találod meg a választ. Lehet, hogy egy férfitársad mond jó tanácsokat, vagy egyéb más helyekről is jöhentenk a hasznos infók.

Például amikor eldöntöttem, hogy újra szeretnék lovagolni. Feltettem magamban a kérdést, hogy valójában hol lenne érdemes lovagolni, neten is körbe néztem, aztán váratlanul egy olyan tévéműsorban láttam meg a lovardát, amit nem szoktam megnézni. Csupán véletlenül épp odakapcsoltam, és a lovarda vezetőjével volt egy interjú. Rögtön megtetszett, és másnap már jelentkeztem is az edzőnél.

Igen tudom, ti férfiak szeretitek megérteni a dolgok működését, viszont nem mindent lehet szavakkal elmagyarázni. Most mégis adok neked néhány támpontot az alábbiakban, a Kérdés-Felelet technika működéséről.

Amikor felteszel egy kérdést magadban, akkor egyben azt a feldadatot adod a tudatalattidnak, hogy kapcsolódjon rá arra az információ-tartományra, ami megadja a választ számodra.

Ekkor beindul egy folyamat.

Nyitottá válsz arra, hogy befogadd a választ, és minnél inkább a kérdésre fókuszálsz, annál inkább és gyorsabban megkapod, vagy ha úgy tetszik „véletlenek során” magadhoz vonzod a választ.  De ugye tudjuk, ilyen esetben sincsenek véletlenek, csak a Forrás bölcs rendező elve, ami megszervezi a számodra, hogy a legjobb módon eljusson hozzád az az infó, amely nemcsak választ ad a kérdésedre, de segít is neked.

Azoknak a férfiaknak, akik Tamáshoz hasonlóan házasságban élnek, de mást szeretnek, mindenképp az az első lépés, – ha szeretnének változtatni az életükön – hogy kapcsolódnak az igazi férfi erejükhöz (szintén itt a határozottságra, bátorságra gondolok). Egyébként az igazi férfi erő minden életterületen sikeresebbé teszi a férfit.

Ha már kapcsolódtak a férfiak az igazi férfi erőhöz, csak utána érdemes továbblépni. Amikor pedig a Tamás helyzetében lévők a továbblépés, válás mellett döntenek, akkor is használhatják ezt a kérdezz-felelek technikát.

Mi ez a kérdezz-felelek technika? Íme:

Pld. gyakran gondoljanak arra a kérdésre, hogy: Hogyan tudok békében, és egyetértésben elválni a feleségemtől? (Itt ne engedd, hogy az egód azt mondja sehogy, mert ezzel a válasz megérkezését megakasztod. Erre vigyáznod kell. De ha ez előfordul, mondd az egódnak: – Kuss! Most az igazi válaszra vagyok kíváncsi!) Nyilván tudatosan is kereshetitek a választ, mert ez beindítja az infóáramlást.

Kedves Férfiak! Legyetek őszinték önmagatokhoz, és kapcsolódjatok az Igazi férfi erőtökhöz, mert ezzel jó példát mutattok férfi társaitoknak. Mire a cikk olvasásában eljutottatok idáig, most már számotokra is egyérelmű, hogy nem az az igazi férfi, aki sorba dönti ágyba a nőket, hanem aki képes igazi férfi módjára vállalni, és valójában mindent megtenni az igazi szerelméért. (Bocsi ha ez túl nyálasan hangzik a számodra, de sajna akkor is ez az igazság.)

A döntés a tiéd: Gyáva férfi módjára boldogtalanságra ítéled magad, vagy képes vagy összeszedni a bátorságod, és Igazi férfivá válni, Igazi férfi módjára cselekedni?

Géza, lányok! Köszönöm a csevejt, szerintem tetszeni fog az olvasóknak, ha eléjük tárom ezt a tanulságos beszélgetést.

Ha pedig te, Kedves  Olvasó végigolvastad a soraimat, és tetszik neked ennek a baráti beszélgetésünk tartalma, megköszönöm ha megosztod ismerőseiddel, hátha nekik is segítesz ezzel.

A hozzám fordulóknak soha nem adok konkrét tanácsot, inkább abban segítek neked a lélekoldásokkal, hogy bölcsen az elméd és szíved összhangjában tudd meghozni a jó döntéseket.

 • (Jelmagyarázat a pici fekete pont a szerző mondanivalóját jelzi.)

(a fenti sorokat írta és minden szerzői jog fenntartva: Kabany Csilla, KreatívSpirit lélekoldó-erősítő és oktató, család- és lélekrendszerállító, Spirituális Választerápia (SVT)-szakember, légzéstréner. A szerző engedélye nélkül -e sorokat nem másolhatod és teheted közzé sehol máshol, semmilyen formában, de ezt az írást erre a weboldalra hivatkozva szerző nevének megjelölésével belinkelve megoszthatod a fenti FB gombbal.)

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .