UA-2791234-58
EgyébKreatívSpirit módszerlovakmeditációSkypon is igénybevehető

3 másodperces szabály – Elméből vagy szívből döntesz?

By 2017-07-26 No Comments

Belegondoltál, hogy mire elég 3 másodperc? Igen, három, és nem több. Amikor olyan helyzetben vagy, hogy gyorsan kell döntened, akkor az elmédre, vagy a szívedre hallgatsz? Esetleg mindkettőre?

Mikor és miért fontos ez a 3 másodperc?

(kép csak illusztráció -Pinterest)

Az már előző bejegyzéseimből is kiderült, hogy a lovak és a lovaglás rendkívül sok spirituális tanítást ad a számomra. A fent említett 3 másodperc pedig azért fontos, mert lovaglásban, ennyi időd van arra, hogy a lovadnak nyomatékosabban jelezd, hogy hajtsa végre a feladatot.

Ha 3 másodpercnél több ideig vársz a nyomatékos jelzéssel, akkor a lovad már nem fogja tudni, hogy miért is nyomulsz annyira. A lovak ugyanis a rövid távú memóriájukban tárolják a jelekkel kapcsolatos információkat, ami csupán 3 másodpercig tart.

Amikor ezt megtudtam az edzőmtől, utólag elgondolkodtam: az életben is vannak, vagy lehetnek olyan élethelyzetek, amikor csupán néhány óra, perc, vagy másodperc alatt kell döntést hozni.

Ha csak pár másodperc áll rendelkezésedre a döntéshez, akkor biztos, hogy a tudatalatti reakciód fog győzni. És mint tudjuk, a tudatalattinkban tároljuk azokat a blokkokat is, amelyek megakadályoznak a  továbblépésben.

Tehát a kérdés az, hogy miben vagy gyakorlatod? Abban, hogy gyakran elméből döntesz, vagy, hogy a szíved szerint hozol meg egy-egy döntést?

Abban szereztél rutint, hogy félelemből döntesz, vagy inkább szeretetből?

Melyik a jobb verzió? Az, ha az elméd képes hallgatni a szívedre. Nyilván ezt is gyakorolni kell, és lehet is fejleszteni ezt a képességet. Mióta intenzíven lovagolok és a földi szabadidomítást is gyakorlom, azóta  részemmé vált az a képesség, hogy rövidebb idő alatt tudom meghozni a legjobb döntéseket hétköznapi  élethelyzetekben is.

Ez, a lovaknál érvényes 3 másodperces szabály arra inspirált, hogy kifejlesszek egy olyan új meditációs gyakorlatot, amely abban segít neked, hogy amikor rövid idő alatt kell döntened, akkor is helyes döntéseket tudj hozni.

A fenti elveken alapuló gyakorlatot Időtényezőnek neveztem el, amely 2019-től már nemcsak a KreatívSpirit lélekoldó-erősítő eljárás eszköztárában található.

2019-től a Ló Asszisztált Ön- és Képességfejlesztő foglalkozások részeként is (Hóvirág, a ló segítségével) elvégzünk olyan gyakorlatokat, amelyek a gyors és jó döntéshozatali képességedet fejlesztik.

Nyilván a gyakorlat alatt figyelembe veszem a kiindulási helyzetet, és lépésről lépésre fejlesztjük azt a képességedet, hogy a tudatalattidban is egy olyan reakció rögzüljön, ami a szív-elme kapcsolódás mentén a legjobb megoldást tudja előhívni.

Gondolj bele, ha minimális idő alatt leszel képes jól dönteni, akkor a váratlan helyzeteket is sokkal sikeresebben tudod kezelni! 

Utólagos 2019-es megjegyzés: És ez csak egy azon képességek közül, amelyeket fejleszteni tudunk Hóvirág, a ló közreműködésével. 2019. augusztustól egyre több érdekes cikket olvashatsz arról, még milyen képességeket tudunk fejleszteni a lovak részvételével. 🙂

Válaszd ki, hogy milyen módon szeretnéd fejleszteni tudatalattidat és tudatosságod abban, hogy gyorsan, jó döntéseket tudj hozni.

 A KreatívSpirit lélekoldó-erősítő egyéni foglalkozások keretében nemcsak személyesen, hanem Skype-on is tudok veled hatékonyan foglalkozni.

Vagy ha Hóvirág, a ló közreműködésével szeretnéd személyesen fejleszteni a fenti képességedet a Ló Asszisztált Ön- és Képességfejlesztés keretében, akkor a Budakeszi közelében található, vadnyugati stílusú Texas Ranch-on, várlak szeretettel.

A Ló Asszisztált Ön- és Képességfejlesztésen való részvételhez NEM kell lovastudás, és NEM ülünk lóra, hanem földön végezzük Hóvirággal, a lóval, a játékos fejlesztő gyakorlatokat.

Szeretnéd jobban megismerni Hóvirágot, azt a lovat, aki partnered lesz a képességfejlesztő folyamatban? Akkor csatlakozz te is az Állati Bölcseségek, Hóvirágos gondolatok, pillanatok csoporthoz.

Ha jobban megismered Hóvirágot, beleszeretsz, és egy szeretetreméltó partnerrel egy életre szóló élmény az önfejlesztés folyamata. Ha egyetértesz velem ebben, jelentkezz és élvezd a Hóvirágos pillanatokat élőben. 🙂

(a fenti sorokat írta és minden szerzői jog fenntartva: Kabany Csilla, fejlesztő specialista, a Ló Asszisztált Ön- és Képességfejlesztés vezetője, KreatívSpirit lélekoldó-erősítő és oktató. Ezt az írást erre a weboldalra hivatkozva szerző nevének megjelölésével – linkkel együtt – megoszthatod a fenti FB gombbal.)