UA-2791234-58
Egyéblélekodásokváltozás

A változatosság fűszere

By 2016-05-21 No Comments

Sokszor felmerül a kérdés klienseim, tanulóim által: Hogyan tudom megszakítani a negatív élethelyzetek ismétlődési körét?

Nos, a lélekoldásokon kívül, a hétköznapokba is érdemes becsempészni olyan szemléletmódot, és gyakorlati tetteket, amelyek abban erősítik a lelket, hogy egyedi megoldásokat és utakat találjon a maga számára.

Miért fontos ez?

Mert ha csak a megszokott sémák alapján reagálsz dolgokra, és nem változtatsz hozzáállásodon és érzelmi reakcióidon, akkor ne csodálkozz, ha „már megint ugyanaz vagy hasonló dolog történt velem” című monológot fogod megélni.

Apropó, a fenti „már megint ez, vagy az történt velem” gondolat is benne tart téged abba a negatív mókuskerékbe, amiből szeretnél kiszállni. Ezért is kell az adott helyzettel kapcsolatos gondolatainkra is odafigyelni.

„Na jó, de…” – mondhatnád jogosan kedves olvasó. Megértelek, hogy nehéz kiszállni a megszokottból, és épp ezért adok neked segítséget abban, hogyan tudsz rászokni arra, hogy letedd az automata üzemmódodat.

Ne legyenek szokásaink? – kérdezheted.

Legyenek, viszont nem mindegy, hogy szokásaink építőek és segítik utunkat, vagy hátráltatnak minket. A következő új szokás bevezetésével sokkal könnyebben tudsz majd kiszállni a megszokott negatív mókuskerékből.

A változtatás szoktatáshoz első lépésként most nem olyan példát veszünk, hogy negatívból pozitívba váltunk, hanem a meglévő jót is lehet variálni.

Vezesd be heti, vagy napi szinten, hogy aznap, valamit, amit mindig ugyanúgy szoktál csinálni, ma valahogy teljesen másképp csinálsz. Például, ha minden reggel idared fajtájú almát reggelizel, ma reggel például válaszd a starkingot, vagy fogyaszd az almát almalé formájában. Vagyis megmaradtál a jó szokásod mellett, amit változatossá tettél.

Azért tartom fontosnak, hogy egy ilyen általad kedvelt dologgal gyakorold először a „másképp csinálom” gyakorlatot, mert így azonnal sikerélményed lesz, és rájössz, milyen jó, ha időnként változtatsz a dolgokon.

Milyen előnyöd származik abból, ha az általad kedvelt dologban változtatsz egy kicsit? Az, hogy ezeket a jó dolgokat így sokkal hosszabb távon fenn tudod tartani az életedben. Mert a változatosan megélt jó dolgok fejlődnek. Amikor viszont  hosszútávon csak ugyanazt a rutint választod, egy idő után elunod, vagy tudatosan, vagy tudat alatt (igen tudat alatt is meg lehet unni valamit) így az a dolog amiért már nem lelkesedsz, elkezd hanyatlani.

Tehát éld meg a jó dolgokat, jó szokásaidat változatosan, és a változatosság fűszerével eléred, hogy a jó dolgok hosszútávon szolgáljanak téged.

A következő írásomban további tippeket adok az automata üzemmódból való kilépésből.

Ha pedig úgy gondolod félsz a változástól, és valamely életterületen nem mersz kilépni az ismeretlenbe, keress fel, és lélekoldásokkal feloldjuk ezeket a félelmeket.

(a fenti sorokat írta és minden szerzői jog fenntartva: Kabany Csilla, KreatívSpirit alapítója és oktatója, Spirituális Választerápia (SVT)-szakember, légzéstréner. A szerző engedélye nélkül -e sorokat nem másolhatod és teheted közzé sehol máshol, semmilyen formában, de ezt az írást erre a weboldalra hivatkozva szerző nevének megjelölésével megoszthatod a fenti FB gombbal, vagy az írás linkjét is továbbküldheted.)

 

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .