UA-2791234-58
belső gyermekEgyébmeditáció

Önfeledtség = Időn kívül

By 2015-07-30 No Comments

Sok-sok tanítás szól arról, hogy van egy pont, ahol nem létezik az idő. Ezt más néven nullpontnak is szoktuk hívni. Amikor azt éled meg, hogy nincs idő, akkor kerülsz abba a nullponti állapotba, ahol minden lehetséges. Akkor és ott nem aggódsz a jövő miatt, nem félsz, és nem rágódsz a múlton. Tehát minden most van, méghozzá örömmámorban.

Most mégiscsak itt élünk a Föld nevű bolygón és itt bizony sok-sok időtényező befolyásolja életünket.

Hogyan tudunk mégis belépni az idő nélküliség birodalmába? A válasz egyszerűbb, mint gondolnád. A kulcs: az önfeledtség. Ez az az állapot, amikor például a gyerekek úgy belefeledkeznek a játékba, hogy néha meg sem hallják amit mondunk nekik.

Amikor olyan tevékenységet végzel, amit örömmel teszel, akkor nem érzékeled úgy az időt, mint más. Sőt, benne vagy az állandó jelenben.

A napokban egy olyan meditáción dolgozom, amely bepillantást enged a KreatívSpirit lélekoldó-erősítő módszerébe.

Ma volt a stúdiófelvétel, és még zajlanak a technikai munkák. Ennek a folyamatnak a részeként zenét válogattam, s a meditációt még a zene válogatása közben  is átírtam.

Miért? Mert a zene is inspirált a meditáció megalkotásában, és a gyönyörű zenék hatására olyan örömöt éreztem, amely átvitt az idő nélküliségbe. Nem érzékeltem, hogy már fél napja dolgozom. Mert csak a jelenben léteztem, és a munkám élveztem.

Mi az, amely segít abban, hogy elérd az önfeledtség állapotát? A lélek nyelvei mindenképpen! A lélek egyik legszebb nyelve pedig a zene.

A lélek nyelveiről pedig további bejegyzéseimben is fogok még írni.

Pici hangulat abból a zenéből, amely közül a meditációhoz válogattam:

(írta és minden szerzői jog fenntartva: Kabany Csilla, a KreatívSpirit lélekoldó-erősítő alapítója, oktatója, Spirituális Választerápia (SVT)-szakember, légzéstréner. A szerző engedélye nélkül -e sorokat nem másolhatod és teheted közzé sehol, semmilyen formában, de ezt az írást erre a weboldalra hivatkozva szerző nevének megjelölésével megoszthatod a fenti FB gombbal, vagy az írás linkjét is továbbküldheted.)

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .