UA-2791234-58
belső gyermekKreatívSpirit módszerlélekodásokSkype-os online lélekoldások

KreatívSpirit módszer 2. rész – Belső Gyermek ereje

By 2015-04-24 No Comments

A KreatívSpirit módszerét először nem tudatosan alkottam meg, hanem ahogyan a kliensekkel tanulókkal együtt dolgoztam, folyamatosan jegyzeteltem, mit, hogyan tudnék egyszerűbben, kreatívabban átadni. A következő eset is ebben segített.

Amikor kliensekkel foglalkozom,  – ha szükséges – írok fel nekik otthoni egyszerű gyakorlatokat. Egyszer egy olyan jegyzettömb akadt a kezembe, amelyen egy kis mesefigura volt. Mint máskor ez esetben is felírtam a mesefigurával ellátott kis jegyzetcetlire az otthoni teendőket, majd átadtam a kliensemnek.

 

– Ó, de jó! – kiáltott fel ő.

– Hát még senki nem örült ennyire az otthoni feladatnak – mondtam neki őszintén.

– No, nem is annak örülök, hanem ez a kis mesefigura a jegyzettömbön, ez nagyon aranyos! – örült lelkesen.

Miután a kliensem elment, elgondolkoztam: Lehet, hogy jó lenne mesés elemeket beletenni a meditációs gyakorlatokba? Hát persze, hogy igen! – örültem a felismerésnek.

Hiszen a Belső Gyermek blokkjait szoktuk ugyan tisztítani, de a Belső Gyermeknek nemcsak blokkjai vannak, hanem egy nagyon fontos tulajdonsága, a játékosság, és ezzel összefüggésben szintén fontos képessége a kreativitás. Szóval arra jutottam, hogy ha játékos, mesés elemeket viszek bele kreatívan a pozitív mintát beépítő egyszerű gyakorlatokba, akkor nemcsak sokkal könyebben beépülnek a pozitív dolgok, de a kliens és/vagy a spirituális tanfolyamomon részt vevő tanuló sokkal jobban élvezi a lelki áthangolást is. Emellett pedig Belső Gyermekét is bevonjuk a kreatív teremtési folyamatba.

A gyakorlat is azt mutatja, hogy a Belső Gyermek játékosságának bevonása, valóban sokkal hatékonyabb és tartósabb pozitív eredményekkel szolgál.

Mi a Belső Gyermek? Bár felnőttünk, de van egy gyermeki énünk, itt a lelkünkben legbelül, aki imádja a meséket és játékokat, és bizony nagyon fontos, hogy jó kapcsolatban legyünk vele, hiszen ekkor mi felnőttként is sokkal több örömet élünk meg az életben.

Ilyen általam megalkotott játékos meditáció például a Varázsszőnyeg Meditáció, vagy a szintén mesealakot tartalmazó Önajándékozó Meditáció.

A KreatívSpirit tanulságos, teljes sztorijához ide kattintasz, és máris olvasod: KREATÍVSPIRIT  ÉS  VARÁZSLÁNY  MESÉJE

(írta és minden szerzői jog fenntartva: Kabany Csilla, KreatívSpirit lélekfelszabadító és oktató, Spirituális Választerápia (SVT)-szakember,  légzéstréner. A szerző engedélye nélkül -e sorokat nem másolhatod és teheted közzé sehol, semmilyen formában, de ezt az írást erre a weboldalra hivatkozva szerző nevének megjelölésével megoszthatod a fenti FB gombbal, vagy az írás linkjét is továbbküldheted.)

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .