UA-2791234-58
Egyébkapcsolatokpozitív gondolatokváltozás

A HUMANIZMUS 5 ALAPELVE – út a megoldáshoz 1. rész

By 2021-02-06 No Comments

Magyar spirituális úton járóként, több hónapot kutattam az után a hiteles, és a magyar embereket valóban szolgáló politikamentes megoldás után, amely képviseli a jelenlegi járványhisztiből és fasiszta diktatúrából kivezető utat.

Októberben rátaláltam  Oláh Sándorra, aki több, mint 10 éves kutatásának, rendszerismeretének és kiváló gazdasági ismeretének köszönhetően képes volt kidolgozni részletekbe menően egy olyan tervet, amelynek segítségével lépésről lépésre nemcsak megoldjuk a jelenleg fennálló helyzetet, hanem egyúttal egy jobb világot is teremtünk a magunk számára. Sanyi először ismerősi körben tájékoztatta az embereket, majd – mivel tájékozottsága és bölcsessége egyre nyilvánvalóbbá vált – egyre többen nézték azokat a videókat, amelyekben hiteles és hivatalos tényekkel alátámasztott korrekt információkat osztott meg a közönségével. A közönségből pedig közösség lett, s e közösséget Magyar Humanista Egység Mozgalomnak hívják.

E cikkemben szeretném tisztázni milyen alapelvekből áll a humanizmus, s szeretném leszögezni, hogy sem Oláh Sándor, sem pedig az egység tagjai nem akarnak sem politikai, sem egyéb hatalmat sem, csak békés megoldást.

Az alábbi alapelveket Oláh Sándor, a Magyar Humanista Egység Mozgalom alapítója fogalmazta meg, őt idézem most:

Humanizmus 5 alapelve:

  1. A humanista szemléletű ember legelső alapelve az, hogy: AZ EMBERI ÉLET SZENT, ÉS SÉRTHETETLEN, ÉS EMBERI LÉNYKÉNT NEM HELYEZI MAGÁT SEMELYIK EMBERTÁRSA FÖLÉ VAGY ALÁ. NEM támogat SEMMILYEN ÉLETELLENES megmozdulást, ELUTASÍTJA az erőszakot és PÁRBESZÉDRE TÖREKSZIK A FUNDAMENTALISTA IRÁNYULTSÁGÚ KÉPVISELETEKKEL MINDEN SZINTEN annak érdekében, hogy MEGTEREMTSE a KÖZÖS JOGI NORMATÍVÁT és a MENTÉN A BÉKÉS EGYÜTTÉLÉS FELTÉTELEIT.

 

  1. A Humanizmus második legfontosabb alaptétele a közös gondolkodás, s az, hogy MINDENKIVEL MEG LEHET TALÁLNI A KÖZÖS PONTOT és e mentén kell megközelíteni minden emberi kapcsolatot. Vagyis szükség van egy gondolatiságra, egy alapra mely biztosítja hogy az emberek indulatok nélkül, politika és vallások nélkül, mindenféle jogi csűrcsavarok nélkül, EGY EGYSÉGES GONDOLKODÁS MENTÉN eszmét cseréljenek és megoldásokat dolgozzanak ki a közösen megállapított cél elérésének érdekében!

 

  1. A harmadik alapelv a TOLERANCIA. Jelenkorunk PC-gender-transzhumanista és álantifasiszta neoliberális bolsevizmusában az emberek már nem tudják mit jelent maga a tolerancia valójában. De ez is a megosztottság miatt van. EGY TOLERÁNS EMBER ZÁSZLÓJÁRA NEM OLYAN HANGZATOS KAMPÁNYOK VANNAK TŰZVE, MINT AZ ELŐBB EMLÍTETT IDEOLÓGIAILAG KIFACSART, TORZSZÜLÖTT „POLITIKAI” HÁTTÉRMOZGALMAK, hanem AZ ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI elve és gyakorlata! Az igazi tolerancia az egy humanista ember számára nem más, mint egy KÖZÖS JOGI KONSZENZUS, mely KIMONDJA, hogy A TÖRVÉNY, mely A NÉPFELSÉG ELVE SZERINT KISZAB EGY BÜNTETÉST, AZ MINDENKIRE EGYENLŐEN VONATKOZIK. NINCS SE PÉNZ, SE HATALOM, SE JOGÁSZKODÁS, SE ELITISTA POLITIKA. CSAK A TÖRVÉNY VAN!

 

  1. A negyedik alapelv, hogy egy ember igazsága nem lehet mindenki igazsága! Ezért a SZÓLÁS ÉS VALLÁSGYAKORLÁS SZABADSÁGÁNAK JOGA MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT!

 

  1. Az ötödik alapelv tisztán és világosan kimondja, hogy egy olyan ember, aki e életszemléletet képviseli, annak FELÜL KELL EMELKEDNIE minden olyan nézeten, amely abszolút igazságokat fogalmaz meg bármelyik olyan szegmensben, amely globálisan vagy országosan kihat az emberiségre. Az emberi tudás, az mindenkié kell hogy legyen, NEM BIRTOKOLHATJA A TUDÁST kizárólagosan  egy vallási, gazdasági, politikai vagy tudományos alapon szerveződött párt vagy szervezet sem!

 

A Humanizmus és a politika:

A humanisták NEM hiszik, hogy bármely politikai párt képes lenne valós változásokat elérni (az idők során ez bebizonyosodott – a cikkíró megjegyzése), ezért míg a hagyományos pártok megelégszenek azzal, hogy a választások alkalmával megpróbálják megnyerni a még részt vevő választók többségét, EGY HUMANISTA azon MUNKÁLKODIK, hogy MINÉL TÖBB EMBERT TEGYEN AKTÍVVÁ A DÖNTÉSHOZATALBAN, ÉS NEMCSAK VÁLASZTÓKÉNT, hanem HUMANISTA vagy FÜGGETLEN JELÖLTKÉNT IS.

  • EGY HUMANISTA MINDEN TEVÉKENYSÉGE, A VÁLASZTÁSOK KÖZÖTTI IDŐTARTAMBAN IS, ARRA IRÁNYUL, HOGY MEGTEREMTSE A VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS IGÉNYÉT ÉS LEHETŐSÉGÉT, TÜNTETÉSEK, FÓRUMOK, NÉPI KEZDEMÉNYEZÉSEK ÉS NÉPSZAVAZÁSOK RÉVÉN.
  • EGY HUMANISTA NEM A HATALOMRA TÖREKSZIK, EZÉRT NEM KÖT POLITIKAI ALKUKAT, NEM LÉP VÁLASZTÁSI SZÖVETSÉGRE MÁS PÁRTOKKAL, ÉS NEM VÁLTOZTATJA MEG AZ ÁLLÁSPONTJÁT NÉHÁNY SZAVAZAT ELNYERÉSE ÉRDEKÉBEN.
  • EGY HUMANISTA ELSŐDLEGES CÉLJÁNAK A MENTALITÁS MEGVÁLTOZTATÁSÁT TEKINTI, AZT, HOGY A TÁRSADALOM SZÉLES RÉTEGEI KEZDJENEK EL BÍZNI A SAJÁT MEGOLDÁSAIKBAN, VALAMINT ÖNKÉNTESEN ÉS SZOLIDÁRISAN CSELEKEDNI.
  • EGY HUMANISTA ELVE AZ HOGY EGY ORSZÁG NÉPÉNEK A LEGFŐBB GAZDASÁGI ÉS POLITIKAI LÉPÉSEKRŐL MAGÁNAK KELL DÖNTENIE ÉS EZÉRT KOLLEKTÍVEN VÁLLALNIA KELL A FELELŐSSÉGET.
  • A MOZGALOM TAGJAI SAJÁT ÉLETÜKET, SZEMÉLYES FEJLŐDÉSÜKET ÉS SAJÁT MENTALITÁSUK MEGVÁLTOZTATÁSÁT NEM VÁLASZTJÁK EL TÁRSADALMI CÉLJAIKTÓL.

A humanizmus és a pénzkérdés!

A humanizmus alapelve a pénzügyeket tekintve, az önfinanszírozás. Egy közösség mely az alapelvek mentén egységet képez, egyben kötelezettséget is vállal hogy a saját érinthetetlenségét biztosítja! Minden ember a közösség tagjaként,az egység önfinanszírozásában lehetőségei szerint vesz részt.”

Ezzel a cikkel szándékom elsősorban az, hogy szerettem volna bemutatni számodra annak az embernek (Oláh Sándornak) a szellemiségét, amely mentén egy részletesen kidolgozott terv aktív részese lehetsz te is, Kedves Olvasó, ha úgy döntesz, hogy magyar emberként, egy jobb világot szeretnél velünk együtt megteremteni.

A további cikkekben közzé teszek Sanyi tájékoztató videóiból is néhányat, illetve a konkrét tennivalókkal kapcsolatban is hamarosan megosztok még információkat. Amennyiben a fenti tételek, eszmék szimpatikusak a számodra, és szeretnél csatlakozni a Magyar Humanista Egység Mozgalom facebook csoportjához, akkor kattints erre a linkre, majd a Csatlakozom gombra, válaszolj a kérdésekre, és hamarosan téged is a tagok közt fogadunk szeretettel. Íme a link: Magyar Humanista Egység Mozgalom Facebook Csoportja

(írta: Kabany Csilla, a KreatívSpirit lélekoldó-önfejlesztő alapítója, mentor-tréner, független újságíró, aki a Humanista Alapelveket Oláh Sándor írásából idézte.)