UA-2791234-58
Egyébkreatív gondolatoklovakpozitív gondolatokváltozás

“Nem akarom”-tól az élvezetig

By 2019-03-10 No Comments

Érzékeny érzelmi barométerek, okos és kreatív játékosok, kíváncsiak és szépek. A lovak ezen tulajdonságai érdekesen és olykor viccesen nyilvánulnak meg az életben.

Történt egy esős, saras napon, hogy szokásomhoz híven a Hóvirág nevű lóhoz indultam, hogy előkészítsem őt a lovagláshoz.

Utamra edzőm is elkísért, ami nagy segítség volt. Ugyanis amikor megérkeztünk Hóvirághoz, egy sárral teli lovat láttunk. Azért, hogy mielőbb levakarjuk a lóról a sarat, ketten, két oldalról kezdtük el megtisztítani őt.

Közben edzőm elmesélte, voltak olyan esetek, amikor Hóvirág túl saras volt, ezért inkább más lovat választott. Hóvirág ezért most is így okoskodott: – “Kora reggel jól besarazom magam, mire a Csilla jön, így lehet, hogy megúszom a munkát. “

Nos, Hóvirág ezúttal nem úszta meg a munkát, hiszen egy ideje rendszeresen dolgozom vele, és nem riaszt el, az sem, ha a füle búbjáig besarazza magát. 🙂

“Sárral telítve is szép az élet…” – gondolja a ló.

“Virágot fontak a sörényembe. Ugye nagyon csini vagyok?”
(fotók: Texas Ranch – Budakeszi)

Nyergelés után kimentünk a pályára. Először nem igazán akart élénken haladni, de én nem adtam fel. Lábammal szorgalmasan adtam az ütemet.

Hóvirág, miután érezte, hogy folyamatosan ösztökélem őt a lábammal, hátranézett a válla felett, megnézte a lábamat, s közben ezt gondolta: – “Úgy látszik jól érzem, hogy a Csilla komolyan gondolja a munkát. Hát akkor kénytelen vagyok gyorsabban menni.” És picit gyorsabb ütemben kezdte róni a köröket.

Bár folyamatosan hajtanom kellett a lovat, közben szépen összehangolódtunk. Már kezdtem fáradni, és azt hittem kitartásomnak semmi eredménye. Ekkor azonban csodálkozva megszólalt az edzőm: – Jé, Hóvirág még azt is élvezi, amikor hajtod őt. Ezt a lovak nem szokták szeretni, főleg amikor lustább kedvükben vannak.

Lovas írásaim arról szólnak, hogy megmutassam neked, milyen tükröt tartanak felénk ezek a szeretni való hátasok.

A fenti sztoriban te is magadra ismerhetsz, mert ugye veled is előfordult már, hogy valamihez nagyon nem volt kedved.

Ilyenkor próbálod elkerülni a dolgokat, – Hóvirághoz hasonlóan – mindenféle trükköket vetsz be, amivel talán megúszod azt, hogy meg kelljen tenni a szükséges lépéseket.

A spirituális úton járók gyakran beleesnek abba a csapdába, hogy csak energiatisztítást csinálnak, vagy csak meditálnak, és az életben nem tesznek erőfeszítést céljuk érdekében.

Te ne kövesd el ezt a hibát, mert látod, eleinte Hóvirágnak sem volt kedve a munkához, mégis olyan szépen belejött, hogy aztán ő is élvezte.

Céljaid érdekében nem kerülhetsz el a teremtési folyamatban egy lépcsőfokot sem. Talán némelyekhez nincs kedved, de az egész hozzáállás kérdése. Találd meg minden lépésben az örömöt, így te is eljuthatsz az élet élvezetéig.

Ha igényed van arra, hogy fejleszd azon képességeidet, amelyek örömmé varázsolják az életed, és szeretnéd, ha Hóvirág nevű ló lenne ebben a folyamatban a partnered akár egyénileg, akár csoportosan, akkor kattints erre a linkre és olvasd el a részleteket: Ló asszisztált önfejlesztés és csapatépítés

(írta és szerkesztette: Kabany Csilla, a KreatívSpirit lélekoldó-erősítő alapítója, szövegíró, a ló asszisztált önfejlesztő minikurzusok és csapatépítés vezetője)