UA-2791234-58
Egyébkreatív gondolatoklovakpozitív gondolatokváltozás

“Nem akarom”-tól az élvezetig

By 2019-03-10 No Comments

Érzékeny érzelmi barométerek, okos és kreatív játékosok, kíváncsiak és szépek. A lovak ezen tulajdonságai érdekesen és olykor viccesen nyilvánulnak meg az életben.

Történt egy esős, saras napon, hogy szokásomhoz híven a Hóvirág nevű lóhoz indultam, hogy előkészítsem őt a lovagláshoz.

Utamra edzőm is elkísért, ami nagy segítség volt. Ugyanis amikor megérkeztünk Hóvirághoz, egy sárral teli lovat találtunk. Azért, hogy mielőbb levakarjuk a lóról a sarat, ketten, két oldalról kezdtük el megtisztítani őt.

Közben edzőm elmesélte, voltak olyan esetek, amikor Hóvirág túl saras volt, ezért inkább más lovat választott. Hóvirág ezért most is így okoskodott: – “Kora reggel jól besarazom magam, mire a Csilla jön, így lehet, hogy megúszom a munkát. “

Nos, Hóvirág ezúttal nem úszta meg a munkát, hiszen egy ideje rendszeresen dolgozom vele, és nem riaszt el, az sem, ha a füle búbjáig besarazza magát. 🙂

“Sárral telítve is szép az élet…” – gondolja a ló.

“Virágot fontak a sörényembe. Ugye nagyon csini vagyok?”
(fotók: Texas Ranch – Budakeszi)

Nyergelés után kimentünk a pályára. Először nem igazán akart élénken haladni, de én nem adtam fel. Lábammal szorgalmasan adtam az ütemet.

Hóvirág, miután érezte, hogy folyamatosan ösztökélem őt a lábammal, hátranézett a válla felett, megnézte a lábamat, s közben ezt gondolta: – “Úgy látszik jól érzem, hogy a Csilla komolyan gondolja a munkát. Hát akkor kénytelen vagyok gyorsabban menni.” És picit gyorsabb ütemben kezdte róni a köröket.

Bár folyamatosan hajtanom kellett a lovat, közben szépen összehangolódtunk. Már kezdtem fáradni, és azt hittem kitartásomnak semmi eredménye. Ekkor azonban csodálkozva megszólalt az edzőm: – Jé, Hóvirág még azt is élvezi, amikor hajtod őt. Ezt a lovak nem szokták szeretni, főleg amikor lustább kedvükben vannak.

Lovas írásaim arról szólnak, hogy megmutassam neked, milyen tükröt tartanak felénk ezek a szeretni való hátasok.

A fenti sztoriban te is magadra ismerhetsz, mert ugye veled is előfordult már, hogy valamihez nagyon nem volt kedved.

Ilyenkor próbálod elkerülni a dolgokat, – Hóvirághoz hasonlóan – mindenféle trükköket vetsz be, amivel talán megúszod azt, hogy meg kelljen tenni a szükséges lépéseket.

A spirituális úton járók gyakran beleesnek abba a csapdába, hogy csak energiatisztítást csinálnak, vagy csak meditálnak, és az életben nem tesznek erőfeszítést céljuk érdekében.

Te ne kövesd el ezt a hibát, mert látod, eleinte Hóvirágnak sem volt kedve a munkához, mégis olyan szépen belejött, hogy aztán ő is élvezte.

Céljaid érdekében nem kerülhetsz el a teremtési folyamatban egy lépcsőfokot sem. Talán némelyekhez nincs kedved, de az egész hozzáállás kérdése. Találd meg minden lépésben az örömöt, így te is eljuthatsz az élet élvezetéig.

Utólagos megjegyzés (2019.10.08-án) Hóvirág pár napja elpusztult, eltávozott a Spirituális Birodalmakba, emlékét szeretettel őrizzük és a  Ló asszisztált önfejlesztő kurzusokat  egy időre szüneteltetjük.

(írta és szerkesztette: Kabany Csilla, a KreatívSpirit lélekoldó-erősítő alapítója, szövegíró, a ló asszisztált önfejlesztő minikurzusok  vezetője)