UA-2791234-58
kapcsolatokpozitív gondolatokszerelemváltozás

Három pillangó és a szerelem tüze

By 2018-05-05 No Comments

Sokféle szerelem létezik, s mindannyiunknak volt már részünk csalódásban, örömben, bánatban, szakításban, és boldog pillanatokban. Egyetérthetünk abban, hogy a szerelem valódi megéléséhez bátorság kell. Most egy mesét mondok el neked, és gondold át: MOST melyik verziót éled? 

Íme egy szufi mese a három pillangóról:

Az emberek ebben a világban olyanok, mint a három pillangó a gyertya lángja előtt. 

  1. Az egyik pillangó a láng közelébe ment és azt mondta: „Tudok a szerelemről”.
  2.  A második finoman érintette a lángot és azt mondta: „Tudom, hogy a szerelem tüze égetni tud.”
  3.  A harmadik belevetette magát a lángba és elégett. Egyedül ő ismeri az igazi szerelmet.

Eddig a szufi mese, és most következnek a szerző kreatív gondolatébresztő sorai:

  1. Ha csak a láng közelében tartózkodsz, és nem mersz közeledni, vagy különböző okok miatt megtagadod a szerelmet, akkor nemcsak lelki blokkok keletkeznek benned, de a szíved is bezárod.  Szíved legnagyobb lakatja és “biztonsági zárja” a félelem. Méghozzá a jövőtől való félelem.

Félhetsz a csalódástól, elhagyástól, megalázástól, és retteghetsz attól is, –  ha házas vagy – hogy megtudja valaki, valójában mit érzel, ha felismerted, hogy nem a “papírforma (házasság)” határozza meg a szerelem érzését és átélését. Döntened azonban neked kell: Szeretnéd félelemben, bezárt szívvel, boldogtalanul, csupán “papírforma” szerint élni az életed? Választhatod ezt is, de ebben az esetben a pusztító félelem az úr. 

Vagy inkább veszed a bátorságot és a szeretet mellet döntesz?

Emlékezz: A tudás nem ér semmit, ha nem éled át.

 

2. Igen, már megégetted magad, méghozzá többször is. De emiatt feladnád? Lemondanál a szerelem tüze által okozott sebek miatt arról, hogy megéld a boldog szerelmet? Abban a pillanatban, amikor lemondasz a szerelemről, szíved egy darabjáról mondasz le. Önmagad lelkének egy részét tagadod meg.

Fogadd el bátran azt, ami a szívedben van, így lélekben is megéled a teljességet és nyitottá válasz a boldog szerelemre.

 

3. Ott toporogsz a szerelem tüze előtt, és már csak egy lépés választ el attól, hogy bátran belevesd magad ebbe a csodás megtapasztalásba? Aggódsz, hogy megperzsel és eléget? Ne félj, a szerelem tüze gyengéd, és tudod, tudjátok szabályozni a szerelmeddel. Eddig ezt nem mondta nektek senki? Igen, tudom, senki sem adta oda nektek a Boldog Szerelem Kézikönyvét. Én sem fogom ezt odaadni nektek, mert nem létezik. Viszont van egy jó hírem: a saját szíveteket nektek kell meghallanotok és követnetek, és ezt meg tudjátok tenni.

Az igazi szerelem tüze nem okoz fájdalmat senkinek, csak meg kell tanulni bölcsen bánni ezzel a gyengéd és ugyanakkor szenvedélyes tűzzel. Meglátod, ha a szerelemmel és szeretettel kapcsolatos blokkjaid feloldod, akkor a szerelem tüze nem égetni fog téged és a párod, hanem táplál és melegít titeket. Néha lehet, hogy megperzsel, de ezeket a sebeket mindig be lehet gyógyítani.

Ha pedig a szerelem tüzéhez bölcsesség is járul, akkor olyan szerelemben lesz részetek, amelynek a fénye bevilágítja nektek a boldogság felé vezető utat.

Vessétek bele magatokat a szerelem tüzébe, és éljétek át a boldog szerelmet.

Ha pedig úgy érzitek, még szükségeket van lelki oldásokra, erősítésekre, hogy bízni tudjatok a boldog szerelem megvalósításában, akkor forduljatok hozzám bizalommal személyesen vagy skype-on. Mert szerintem ti is tudjátok, jobban megéri a félelem helyett a szerelemet választani. 🙂

(írta és szerzői jogok: Kabany Csilla, a KreatívSpirit lélekoldás-erősítés  alapítója és oktatója, SVT-szakember, író, szövegíró)