UA-2791234-58
belső gyermekkapcsolatoklélekodásoklovakmegérzésMorfogenetikus mezőváltozás

Spirituális Alapfogalmak: MORFOGENETIKUS MEZŐ 2. rész: Generációs programok

By 2018-02-24 No Comments

Most főleg a családi morfogenetikus mezőkről írok neked, hiszen a családi morfogenetikus mezőnk rendkívül nagy hatással van tudatalattinkra, és életünk minőségére.

Ahhoz, hogy megértsd, hogyan működik egy csoport – akár egy faj – morfogenetikus mezője, először egy kísérletet mutatok be neked:

(fotó: Pixabay)

Angliában az 1920-as években megfigyelték:  Egy kék cinege rájött, hogy az ajtók elé kitett tejes üveg tetejét átütve hozzáfér a tejhez. Ez a tudás kis idő múlva 100 mérfölddel arrébb is megjelent, bár a cinegék általában nem repülnek 15 mérföldnél messzebbre.

1947-ben már nemcsak Angliában volt általános a cinegék tejes üveggel kapcsolatos viselkedése, hanem Hollandiában, Dániában és Svédországban is.

Időközben az idegen megszállás alatt 8 évig  ugyan szünetelt a tejkiszállítás Hollandiában, ráadásul a kék cinegék átlagosan csak 5 évig élnek. Ennek ellenére 8 év után újra megjelentek a cinegék az ajtó előtt, és megdézsmálták a tejesüvegeket.

Ez az ún. kritikus tömeg univerzális szabálya. Minél többen elsajátítanak egy tudást, vagy átélnek egy tapasztalatot, annál jobban megszilárdul ez az életminta, és annál többen csatlakoznak ehhez a mintához.

Ez a tudás pedig beíródik a csoport morfogenetikus mezőjébe, és akár generációk múlva is megjelenhet. Nemcsak az állatoknál, hanem az emberek esetében is működik ennek az információs térnek a hatása, amelyet nemcsak morfogenetikus mezőnek, hanem tudatmezőnek vagy mátrixnak is szoktunk hívni.

Most a családi morfogenetikus mezőről szeretnék néhány érdekességet leírni neked, és máris jobban megérted, hogy miért tapasztalod azt, hogy a családban vannak, vagy voltak olyan események, amelyek ismétlődnek.

Amikor a lélek leszületik egy családba, azonnal elkezd hatni rá a család morfogenetikus mezője. Ez a hatás nagyrészt nem a tudatos elménken keresztül, hanem a lelkünkön és tudatalattinkon keresztül van ránk hatással. Erősíthetünk, vagy gyengíthetünk ezen a hatáson, sőt át is alakíthatjuk ezeket a generációs mintákat, tehát mi is hatással vagyunk a morfogenetikus mezőre, mi is létrehozhatunk olyan új pozitív programokat, mintákat amelyeket “beírhatunk” ebbe a családi mezőbe.

Arról már az előző bejegyzésemben is olvashattál, hogy mi van ebben a morfogenetikus mezőben. Azt még érdemes tudni, hogy a családi morfogenetikus mezőben tárolt információk akár generációkra visszamenően is befolyásolhatják az életed. És igen: teljesen mindegy, hogy ismerted-e azt a családtagodat, akinek az energiája hatással van rád. Amikor a lelked és a tudatalattid nyitott azokra az energiákra és történésekre, amit az ősöd élt meg, akkor aktivizálódnak életedben ezek az energiák.

(fotó: Pixabay)

Például én már pici korom óta imádom a lovakat, pedig a szüleimnek elvileg semmi köze nem volt a lovakhoz, sőt szegény család révén, elvileg csak álmodhattam arról, hogy valaha is lovagolni fogok. Aztán kiderült, hogy a dédapámnak volt egy hatalmas birtoka, és egy egész ménese, amit sajnos elkártyázott. Tehát a lelkem innen örökölte a lóimádatot. 🙂

Természetesen vágyamat, miszerint a lovaglás életem meghatározó része legyen, kitartásomnak köszönhetően sikerrel megvalósítottam. 🙂

Igen, jó hír, hogy nemcsak a negatív generációs mintákat, hanem a pozitív örömteli mintákat is aktivizálhatjuk életminőségünk javítása érdekében. Ez a folyamat hogy működik? Mit tehetsz, ha szeretnél bevinni a családi morfogenetikus mezőbe egy jobb, boldogabb élet mintáját? Erről is szó lesz a következő bejegyzésben, a Spirituális Alapfogalmak sorozat keretében.

Ha pedig úgy érzed már most szeretnéd kideríteni miért van a családodban negatív ismétlődő minta, akkor szeretettel várlak az egyéni KreatívSpirit lélekoldó-erősítő foglalkozásokon személyesen, vagy skype-on.

2019-es utólagos megjegyzés: Ha szeretnéd személyesen megtapasztalni azt az élményt, amelyben egy ló is partnered a lelki blokkok oldásában és képességeid fejlesztésében, vagy akár csapatépítő jelleggel szeretnél részt venni ebben a csodás folyamatban, akkor erre is lehetőséged van. Kattints ide és olvasd el a részleteket: Ló asszisztált önfejlesztés és csapatépítés

(írta és szerzői jogok: Kabany Csilla, a KreatívSpirit alapítója és oktatója, ló asszisztált minikurzusok és csapatépítés vezetője, SVT-szakember, író, szövegíró – a cikket csak az oldal linkjével és a szerző megnevezésével együtt oszthatod meg. Köszönöm!)