UA-2791234-58
Egyébkreatív gondolatokkreatív kommunikációpozitív gondolatokSpirituális tanárok

Hiteles spirituális tanárok tulajdonságai és tévhitek

By 2018-02-18 No Comments

Kik a hiteles spirituális tanárok? Hogyan lehet felismerni azokat, akiket inkább jobb elkerülni? Hogyan tudod kiválasztani a számodra legmegfelelőbb spirituális tanítót? Rengeteg spirituális tanfolyamon vettem már részt, ezért van tapasztalatom a spirituális tanárok világában is. 

Szeretném megosztani veled azokat a tényezőket, amelyeket mindenképp figyelembe kell venned, amikor spirituális tanárt választasz magadnak. Ezzel szeretnélek hozzásegíteni a jó választáshoz.

Több kliensem is megkérdezte, annak idején hogyan választottam ki azokat a spirituális tanítókat, akiknél tanultam. Röviden az volt a válaszom, hogy már fiatalon is jó emberismerő voltam, tehát mindig a megérzésemre hallgattam.

Viszont a kezdő spirituális úton járók nem mindig hallgatnak a megérzéseikre, és ekkor könnyen elbizonytalaníthatják őket.

Most felsorolom milyen fontos tényezők jellemzik azokat, akik – bár lehet nagy tudással rendelkeznek – mégis etikátlanul viselkednek a tanulókkal:

  1. Tévhit: “Ha már ezt meg azt a spirituális tanfolyamot elvégezted, akkor nem lehetnek anyagi gondjaid, stb.”

Ez konkrétan megtörtént egyik tanulómmal, amikor még más spirituális technikát tanítottam: A tanítványom mesélte, hogy átment egy svt-t tanító kolléganőmhöz tanulni, mert kíváncsi volt, ő hogyan tanít. Rendben van, hiszen szerette volna másnál is megtapasztalni ugyanazt a tanfolyamot, amit nálam tanult annak idején.

Aztán a tanítványom gyors iramban visszajött hozzám, mert elmesélte, hogy az a spirituális svt-tanár szó szerint lehordta őt, mondván: – Neked nem lehetnek anyagi gondjaid, ha már elvégezted a tanfolyamot.

Ezt egy olyan kolléganő mondta a tanítványomnak, aki annak ellenére, hogy már évek óta tanította az SVT-t, megoldatlan egészségügyi gondjai voltak.

Egy hiteles spirituális tanár nem mondja meg senkinek,

így neked sem, hogy milyen kihívásaid lehetnek vagy nem lehetnek.

Ez nem így működik.

Egy három napos tanfolyam után még nem oldódik meg minden gondod. Az történik, hogy képessé válasz feloldani a tudatalatti blokkokat és ez segít megváltoztatni az életedet.

A pozitív változás és változtatás az egy folyamat. Kinek gyorsabban, kinek pedig lassabban az ő saját, egyéni ütemének megfelelően jönnek a sikerek. Minél többet gyakorolja a tanuló a tanultakat, annál több sikerélményben lesz része. Ezért hangsúlyozom én is a tanulóimnak a gyakorlás fontosságát.

Lehet bárki bármilyen spirituális tanító, de nem mondhatja meg neked, hogy milyen kihívásaid lehetnek. Ha ilyen tanítóval találkozol, akkor fordulj sarkon, mert hiányzik belőle a megértés, empátia.

Keress és találj olyan spirituális tanárt, aki azt is megérti, hogy ha te lassabban haladsz a tanulmányaiddal.

 

2. Tévhit: “Elvégezted a 3 napos spirituális tanfolyamot, és kb. két hét múlva már jöhetsz is a haladóra.” Hmm…

Nos, más nevében én most nem nyilatkozom, de a fenti szlogent sok spirituális tanártól hallottam már, aztán amikor a tanuló két hét múlva ott ült a haladón, nem tudott lépést tartani a többiekkel, mert még az alaptanfolyami anyagot sem tudta készség szinten használni. 

Szóval ne dőlj be az ilyen szövegnek, hogy: “Nálunk két-három hét alatt már az alap és a haladó tanfolyamot is gyorstalpalón megtanulhatod.” Ha ilyet kommunikál egy spirituális tanár, ne hidd el, hiszen gondolj bele: minden tudás elsajátításához idő, gyakorlás kell, mert ha túl sok új infót veszel magadhoz, nem fogod tudni beépíteni és hasznosítani a tanultakat.

Az alapokat is jól be kell gyakorolnod ahhoz, hogy beépüljön, és egy hiteles spirituális tanár ad időt és segítséget is neked ehhez.

 

3. Tévhit: Amikor egy spirituális tanár ezt mondja: “Bizonyos dolgokat csak én tudok, és te soha nem leszel képes megtanulni.”

Ez sajnos nem igazán tévhit, inkább egy olyan spirituális tanár hazugsága, aki magához akarja láncolni a tanítványait. Mert az az igazság, hogy:

Mindent meg tudsz tanulni.

Előfordult egyszer, hogy valaki megkérdezte, hogy az ingával való munkát szerintem ő meg tudja tanulni, mert a “Mestere” azt mondta neki, hogy ehhez nincs tehetsége.  Én biztattam őt, hogy igen,  Elárulom: ehhez nem kell tehetség. 🙂

Most csak néhány fontosabb tényezőt válogattam ki, hogy megkönnyítsem neked a választást. Ha pedig bízol bennem, akkor szeretettel, türelemmel és sok érdekes, hasznos tananyaggal várlak téged a gyakorlatorientált KreatívSpirit alaptanfolyamon és persze idővel a haladón is.  🙂

Legújabb küldetésem, hogy nemcsak a tanfolyamokon osztok meg veled tudásanyagokat, hanem missziómmá vált, az is: ideje rendet tenni a fejekben a spirituális tévhitekkel kapcsolatban.

Ezért blogomban ingyenesen adok át neked olyan tudást, amely érdekes spirituális alapfogalmakat tartalmaz. Ezt az ingyenes tudásanyagot folyamatosan bővítem. Ennek az ingyenes tanításnak a részeként olvashattál előző cikkemben a morfogenetikus mezőről, amelynek a folytatását is hamarosan közzéteszem.

Ha gondolod, hogy hasznos volt számodra ez az írás, megköszönöm, ha megosztod másokkal is ezt a cikket.

(írta és szerzői jogok: Kabany Csilla, a KreatívSpirit lélekoldás-erősítés alapítója és oktatója, szövegíró – a fenti szöveget csak a szerző nevének és linkjének megosztásával és weboldalának megnevezésével oszthatod meg. Köszönöm!)