UA-2791234-58
EgyébkapcsolatokKreatívSpirit módszerlélekodásokszerelemváltozás

Inkább a „birtok”, vagy a szíved fontosabb? – Milyen árat fizetsz?

By 2017-10-19 No Comments

Megint összejöttünk egy kötetlen beszélgetésre, a téma még ugyanaz, és most a döntések szemszögéből nézünk rá a hárömszög-kapcsolat témájára, illetve azt is boncolgatjuk, ki, milyen árat szeretne fizetni a döntéséért. Mostani beszélgetőpartnerem Géza, aki megosztja tapasztalatait is.

Kutatások azt mutatják, hogy amikor egy férfinak döntenie kell két nő között, akkor ösztönösen az van belé kódolva, hogy azt választja, akivel közös birtoka, vagyona, gyereke van. És ez az ösztön csupán egy automatikus reakció, aminek nincs köze a feleség iránt érzett szerelemhez és szeretethez. Természetesen vannak kivételes esetek.

A másik kényszerítő erő pedig, ha egy férfi a rokonai gyűrűjében úgy érzi magát, mint egy kivégző osztag előtt, mert elítélik azért, amiért eszébe jutot a válás, akkor nyilván „menti az életét” és visszakozik. Kivételek ez alól azok a férfiak, akikben a bátorság sokkal nagyobb a félelemnél.

Ilyenkor az asszony és a rokonság elkönyvelheti, hogy hurrá győztek. De vajon milyen győzelem az ilyen? Milyen árat fizet az, aki külső nyomás hatására félelemből dönt? Vagy aki bűntudatkeltéssel tart maga mellett valakit? (Ne feledd a bűntudat, nem szeretet, erről már írtam az előző bejegyzésben.) Erről még később lesz szó.

Egyelőre maradjunk a tényeknél. Nemrégiben megjelent egyik blogíró tollából egy olyan cikk, hogy milyen szegény sorsúak azok a gyerekek, akiknek a szülei elválnak.

Nos, amikor kitette a bejegyzését a közösségi oldalra, elkezdtek záporozni az olyan egyöntetű hozzászólások, miszerint: „Hú, hát én alaposan megszenvedtem, hogy a szüleim miattam, és a kényelem, meg vagyon miatt maradtak együtt. Most szedhetem össze magam lelkileg, és még csak az elején tartok..”

vagy

„Óriási megkönnyebbülés volt amikor a szüleim elváltak.” És ehhez hasonlóan minden hozzászóló és egy szakember is egyetértett abban, hogy a gyerek akkor jár a legjobban, ha nem egy hazug és titkoktól hemzsegő és feszült légkörben nől fel.

Arról már egy korábbi bejegyzésben is szóltunk, hogy ha csak a gyerek kedvéért marad valaki a párjával, akaratlanul is plusz lelki terhet tesz a gyerekre. Ezt jómagam és a családállításon résztvevő kliensek is tapasztaltuk már.

Most megkérem Gézát, egyik beszélgetőpartneremet, mondja el, neki milyen árat kellett fizetnie a rossz döntéséért:

Géza: – Nem könnyű erről beszélni… Igen, én is beleestem ebbe a csapdába. Van egy kisfiam, és amikor a válásra került a sor, miatta meggondoltam magam. Próbáltam eljátszani a jó férj szerepét, közben megismerkedtem valakivel, aki nagyon megérintett… Emiatt bűntudatom lett, és sokáig örlődtem, és igen, egyik oldalon ott volt a közös vagyon és a gyerek. Nem tudtam tőlük elszakadni, és hagytam a szerelmemet elmenni. Eltelt néhány év, és nemcsak lelkileg érzem rosszul magam, de vérnyomásproblémáim is lettek.

Blog írója: – A lányt, akit hagytál elmenni, őt el tudtad felejteni?

Géza: – Nem, és azóta már nagyon megbántam, hogy ilyen hü… voltam.

Blog írója: – Oké, de most álljunk meg egy pillanatra. Az jó, hogy végre őszinte vagy magadhoz, azzal viszont nem segítesz a helyzeten, ha elkezded magad ostorozni. Mert látod, elkezdted szidni magad. Nos, azt érdemes tudni, hogy ha szidod magad, azzal ledegradálod magad, és így végképp nem tudsz talpra állni.

Szóval álljunk meg annál a pontnál, hogy rájöttél, hibáztál. De hagyjuk az önmarcangolást. Tudom, nem ehhez szoktál, hiszen általában mindenki azt szokta meg, hogy ha hibázik, akkor megbüntetik őt. Ezt már sajnos gyerekkortól tapasztaljuk. Ezért vagyunk hajlamosak mi magunk is elítélni és pocskondiázni magunkat.

Géza: – Tényleg, és sokszor észre sem veszem.

Blog írója: – Nos, mostantól jobban figyelj oda, hogy amikor épp ítélkezel, akkor utána rögtön mondd ki, hogy inkább megbocsájtasz magadnak, és ne csak mondd ki, hanem érezd is át. Ugyanis a kimondott megerősítések csak akkor hatásosak, ha nemcsak elhadarod, mint egy robot, hanem át is érzed.

Látod, jöttek a vérnyomásproblémáid, ami eléggé súlyosbodott.

Az emberek nem gondolnak bele, hogy mindenért fizetni kell.

És itt most nem a pénzügyekre gondolok. Volt egy hibás döntésed, ami azóta is nyomaszt téged.

Nem tudtad megoldani, csak elfojtottad a lány iránti szerelmedet, és közben ostoroztad is magad gondolatban. Vagyis azért, mert nem mertél kiállni a szerelmed mellett, és féltél változtatni, azzal fizetsz, hogy a tested ezzel a betegséggel jelez neked: valami nincs rendben még mindig a szívedben.

Ma már a tudomány és az orvosok által is elfogadott tény, hogy minden betegség lelki eredetű, szerintem ezen nem érdemes vitázni.

Nem az a baj, ha valaki hibás döntést hoz, hiszen ez is a tanulás része.

A probléma ott kezdődik, ha felismered, hogy hibáztál, és félelemből nem tudsz másképp dönteni. Ha pedig sokáig dédelgetsz egy hibás döntésen alapuló megoldatlan helyzetet, akkor az előbb-utóbb „robbanni” fog. Kapcsolati problémákban, betegségben, vagy egyéb kihívások formájában követel magának figyelmet.

Mert van egy univerzális törvény, ami úgy szól, hogy:  minden egyensúlyra törekszik. Ha benned nincs lelki nyugalom, mert akár fogalmazhatunk úgy is, hogy a szívedet magával vitte a lány, akit szeretsz, akkor a lélek így betegség formájában üzen, hogy ideje tenned valamit.

Ezért fontos az, hogy mielőbb őszintén bevalljuk magunknak az érzéseinket, és bátran vállaljuk őket. De ne ijedj meg, ez már egy előrelépés, hogy tenni szeretnél valamit ez ügyben.

Géza: – Igen, csak úgy érzem, már késő.

Blog írója: – Nézd, magadért mindenképp megéri jó döntést hozni. Ha elvégzed azokat a lélekerősítő gyakorlatokat, amelyek segítenek a lelki erőd fejlesztésében, akkor már jó úton vagy, hogy birtokold ezt a lelki erőt.

Géza: – Kezdem ezt is elfogadni, és már fontolgatom a válást is, mert látom, hogy ennek a házasságnak tényleg nincs már értelme.

Blog írója: – Előző beszélgetésünkben említettük, hogy akkor érdemes előállni a válással, amikor már megerősödtél lelkileg, és birtoklod az Erőt. (Erőt nagy E-vel írom, ami a lelki erőt jelenti a továbbiakban.)

Te is tudod, hogy én soha nem szoktam konkrét tanácsokat adni a klienseknek. De örülök, hogy a lélekoldás-erősítés hatására rátaláltál a megoldásra, mert az belőled fakad, és elkezdted használni a belső bölcsességed.

Említettük az előbb, hogy milyen árat kellett fizetned azért, hogy a hibás döntésen alapuló helyzetben évekig bennragadtál.

Viszont arról is beszélnünk kell, hogy amint elkezded megoldani a helyzetet, elkezdett megkönnyebbülni a lelked, és a többit te mondd el kérlek.

Géza: – Igen, azt tapasztalom, hogy amióta rendszeresen csinálom azokat a KreatívSpirit lélekerősítő gyakorlatokat, amiket adtál, sokkal nyugodtabb vagyok, és a rosszullétek is ritkábbak lettek.

Blog írója: – Vagyis a jó lelki és testi közérzetért most azzal fizetsz, hogy erősíted a lelked és az önbizalmad. Az örömteli eredményt pedig már most tapasztalod. Lehet, hogy valaki azt mondja most, hogy ez önzés, de valójában a kisfiad számára is csak úgy tudsz teljesen jelen lenni, ha te is jól érzed magad az életben. A teljes jelenlét pedig nem azt jelenti, hogy éjjel-nappal vele vagy, hanem, hogy oda tudsz rá rendesen figyelni.

A teljes figyelem pedig csak akkor lehetséges, ha nincsenek elfojtott, megoldatlan lelki terheid.

A következő cikkben adok tippeket arra vonatkozóan is, hogy a lelki erődet, hogyan tudod előhívni és fejleszteni magadban.

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .