UA-2791234-58

Izgalmas lovas kalandjaim folytatódnak. Ezúttal egy olyan esetet mesélek el, amikor nem másodpercek, hanem ezredmásodpercek alatt kellett döntenem. Az Időtényező nevű (KreatívSpiritben megtalálható) meditációs gyakorlat is segít előhozni és edzeni azt a képességet, amit lélekjelenlétnek hívunk.

LélekJelenLét: Látod? Nem véletlenül írtam ezt az összetett szót a szótagoknál nagybetűvel. Mert amikor valóban picike időd van dönteni, akkor elengedhetetlen, hogy lelkileg, mentálisan, érzelmileg és fizikai szinten is ott legyél jelen, ahol vagy. Ha mindezek egyensúlyban vannak benned, akkor a LélekJelenLéted is teljesen rendben van.

Térjünk rá a lovaglás következő spirituális tanítására: Lovaglás közben nem kalandozhatsz el gondolatban máshová: pld.: – Kivel is fogok holnap randizni?

És érzelmileg is összeszedettnek kell lenned: pld.: – Mérges vagyok, nem érdekel semmi! – ezzel elutasítod a jelent, és kizárod a külvilágot. Tudod, a harag rossz tanácsadó! 🙂

Egy korábbi bejegyzésben már említettem, milyen rendkívül fontos, hogy lovaglás közben, akár másodpercek alatt kell reagálni bizonyos helyzetekre, és ennyi időm van arra, hogy a lovamnak határozottan kommunikáljam mit szeretnék.

Egyik edzésen, amikor Dolli nevű lóval lépésben haladtunk előre, hirtelen Dolli megbotlott, térdre rogyott, és ekkor én is kibillentem az egyensúlyomból, de a nyeregben maradtam.

Választhattam: Vagy belemegyek a teljes bukásba, és ki tudja mi lesz a vége, vagy pedig valahogy megoldom a helyzetet, és megelőzöm a teljes bukást.

Volt egy pont bukás közben, amikor éreztem, hogy meg tudom előzni a teljes bukást.

Mialatt Dolli a botlásnak köszönhetően már térdre rogyott alattam, eszembe jutott egyik régi edzőm tanácsa: – Amikor érzed, hogy kibillensz az egyensúlyodból, akkor törekedj arra, hogy visszatérj az egyensúlyi helyzetbe, mert ezzel a lovadnak is segítesz.

Nos, amint eszembe jutott ez a jó tanács, gyorsan elképzeltem, hogy egy erős univerzális támogató energia segítségével felemelem a lovat, ő pedig talpra áll. E gondolattal egy időben pedig fizikailag visszaszereztem az egyensúlyomat, és Dolli kihasználva az univerzális támogató energiát és azt, hogy fizikailag is visszanyertem egyensúlyomat, ügyesen talpra szökkent.

Ami pedig plusz sikerélmény, hogy ilyen esetekben a lovaknál sajnos gyakori az ínszalagszakadás, de Dolli még az ínszalagszakadást is ügyesen elkerülte ez alkalommal.

A fenti esemény másodpercek alatt zajlott le, és nekem ezredmásodpercek alatt kellett visszafordítani a bukás folyamatát. Miért sikerült ez? Mert az immár 5 éves KreatívSpirit lélekoldó-erősítő gyakorlatainak köszönhetően olyan képességek és készségek épültek be a tudatalattimba is, amelyek lehetővé teszik, hogy ilyen rövid idő alatt is megoldást találjak a váratlan helyzetekre.

Mert amit sokat gyakorolsz az szépen beépül tudatalattidba, és előbukkan, amikor szükséged van rá.

Dolli miben botlott meg? A pálya talaja tökéletes, de mint ahogy a mondás tartja: A lónak négy lába van, mégis megbotlik. Ez valóban így van, Dolli ugyanis a saját lábában botlott el. Természetesen az eset után rögtön ínvédőt tettünk Dolli mellső lábaira, és így már sokkal magabiztosabban szaporázta lépteit.

2019-es utólagos megjegyzés: Idén már a Lóasszisztált Önfejlesztő kurzusok keretében is megtapasztalod azokat az élménydús alkalmakat, amikor a ló a partnered képességeid fejlesztésében.

(írta és szerzői jog: Kabany Csilla, KreatívSpirit lélekoldó-önfejlesztő mentor, tréner, a LÓ ASSZISZTÁLT ÖNFEJLESZTŐ KURZUSOK ÉS CSAPATÉPÍTÉS VEZETŐJE. Ezt az írást erre a weboldalra hivatkozva szerző nevének megjelölésével és a link bemásolásával oszthatod meg, vagy a fenti FB gombbal. Köszönöm ha megosztod cikkemet másokkal is.)

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .