UA-2791234-58
EgyébKreatívSpirit módszerlovakmeditációSkypon is igénybevehető

3 másodperces szabály – Elméből vagy szívből döntesz?

By 2017-07-26 No Comments

Belegondoltál, hogy mire elég 3 másodperc? Igen, három, és nem több. Amikor olyan helyzetben vagy, hogy gyorsan kell döntened, akkor az elmédre, vagy a szívedre hallgatsz? Esetleg mindkettőre?

Mikor és miért fontos ez a 3 másodperc?

(kép csak illusztráció -Pinterest)

Az már előző bejegyzéseimből is kiderült, hogy a lovak és a lovaglás rendkívül sok spirituális tanítást ad a számomra. A fent említett 3 másodperc pedig azért fontos, mert lovaglásban, ennyi időd van arra, hogy a lovadnak nyomatékosabban jelezd, hogy hajtsa végre a feladatot.

Ha 3 másodpercnél több ideig vársz a nyomatékos jelzéssel, akkor a lovad már nem fogja tudni, hogy miért is nyomulsz annyira. A lovak ugyanis a rövid távú memóriájukban tárolják a jelekkel kapcsolatos információkat, ami csupán 3 másodpercig tart.

Amikor ezt megtudtam az edzőmtől, utólag elgondolkodtam: az életben is vannak, vagy lehetnek olyan élethelyzetek, amikor csupán néhány óra, perc, vagy másodperc alatt kell döntést hozni.

Ha csak pár másodperc áll rendelkezésedre a döntéshez, akkor biztos, hogy a tudatalatti reakciód fog győzni. És mint tudjuk, a tudatalattinkban tároljuk azokat a blokkokat is, ami nem engedi a továbblépést.

Tehát a kérdés az, hogy miben vagy gyakorlatod? Abban, hogy gyakran elméből döntesz, vagy, hogy a szíved szerint hozol meg egy-egy döntést?

Abban szereztél rutint, hogy félelemből döntesz, vagy inkább szeretetből?

Melyik a jobb verzió? Az, ha az elméd képes hallgatni a szívedre. Nyilván ezt is gyakorolni kell, és lehet is fejleszteni ezt a képességet. Tudom, hogy annak idején, amikor gyakrabban lovagoltam, akkor részemmé vált, hogy gyorsan tudjak dönteni bizonyos élethelyzetekben.

Ez, a lovaknál érvényes 3 másodperces szabály arra inspirált, hogy kifejlesszek egy olyan új meditációs gyakorlatot, amely abban segít neked, hogy amikor rövid idő alatt kell döntened, akkor is helyes döntéseket tudj hozni.

A fenti elveken alapuló gyakorlatot Időztényezőnek neveztem el, amely csak a KreatívSpirit lélekoldó-erősítő eljárás eszköztárában található.

Nyilván a gyakorlat alatt figyelembe veszem a kiindulási helyzetet, és lépésről lépésre fejlesztjük azt a képességedet, hogy a tudatalattidban is egy olyan reakció rögzüljön, ami a szív-elme kapcsolódás mentén a legjobb megoldást tudja előhívni.

Gondolj bele, ha minimális idő alatt leszel képes jól dönteni, akkor a váratlan helyzeteket is sokkal sikeresebben tudod kezelni! 

A fent említett Időtényező játékos meditációs gyakorlatot csak a KreatívSpirit lélekoldó-erősítő egyéni foglalkozások keretében tudod elérni.  Jelentkezz bátran, ha szeretnéd fejleszteni tudatalattidat, és a tudatosságod abban, hogy gyorsan is tudj jó döntést hozni. Személyesen, vagy skype-on is szeretettel várlak!

(a fenti sorokat írta és minden szerzői jog fenntartva: Kabany Csilla, Spirituális Választerápia (SVT)-szakember, KreatívSpirit lélekoldó-erősítő és oktató, légzéstréner. A szerző engedélye nélkül -e sorokat nem másolhatod és teheted közzé sehol máshol, semmilyen formában, de ezt az írást erre a weboldalra hivatkozva szerző nevének megjelölésével megoszthatod a fenti FB gombbal, vagy az írás linkjét is továbbküldheted.)