UA-2791234-58
bőségcsodákEgyébkreatív kommunikációKreatívSpirit módszerlovakpozitív gondolatok

Pillanatok alatt elmulasztottam a fájdalmat – Segítőkész lovak: Hóvirág és Dolli

By 2017-07-23 No Comments

Már néhány bejegyzésemben említettem Hóvirágot, a lovat, akin most tanulom a westernlovaglás fortélyait. Most elmesélem, miként segített nekem Hóvirág egy váratlan izomhúzódás folytán.

Időközben pedig abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy a lovarda tulajdonosa az országos bajnok Dollit is odaadta nekem edzésre. Egyszóval Hóvirág és Dolli nagyon segítőkészek voltak velem.

Újra meg kell szoknom az ügetés ütemét, és Hóvirág ebben teljesen segítőkésznek mutatkozott. Sőt, edzőm megjegyezte, látszik, hogy Hóvirág direkt olyan ütemben üget, amely nekem megfelelő.

(A fenti képen Hóvirág látható)

Ennek a jó szándékú segítségnek köszönhetően ügyesnek éreztem magam Hóvirág hátán. Szorgalmasan diktáltam az ügetés ütemét Hóvirágnak, ő pedig készségesen igazodott hozzám, teljes harmóniában.

Egyik kanyarban azonban, – amely az edzőtől távol volt – hirtelen egy éles fájdalom hasított a bal combomba. Azonnal leállt a bal lábam, és csak a jobb lábammal tudtam diktálni Hóvirágnak az ütemet. Ezzel egy időben feljajdultam: – Jaj, Hóvirág, most nagyon fáj az izmom. – nem vártam Hóvirágtól semmilyen reakciót, hiszen ő nem tehetett a fájdalomról. De nem estem kétségbe, hanem azonnal a megoldást kerestem.

Hóvirág megérezte, hogy történt valami, és ügetésből szépen lépésre váltott. Kíméletesen sétált velem, én pedig hálás voltam neki, amiért kímélő üzemmódba vitt tovább a hátán. Séta közben próbáltam nyitott szemmel, pici meditációval és izomlazítással csökkenteni a fájdalmat.

Bal combomat teljesen ellazítottam, miközben arra gondoltam, hogy jó lenne, ha a fájdalom most rögtön elmúlna. Lovaglás közben el is képzeltem, hogy a fájdalom távozik a combomból. Pár másodperc múlva elmúlt a fájdalom, és újra ügettünk tovább, mintha semmi sem történt volna.

Akkor, amikor már a a spirituális képességek a részeddé válnak, akkor ezeket a különleges képességeket, mint a fenti példa is mutatja, bármilyen helyzetben sikerrel tudod használni.

Épp ezért tartottam rendkívül fontosnak 5 évvel ezelőtt, hogy a KreatívSpirit keretében egy olyan lélekoldó-erősítőt hozzak létre, amelyben közel 80 db játékos-meditációs gyakorlat segít téged is abban, hogy a spirituális képességeidet előhívd, és profi szinten használd a hétköznapok során. Te is képes vagy arra, hogy ezt beépítsd az életedbe, akkor, ha hajlandó vagy gyakran és rendszeresen elvégezni ezeket a kreatív, játékos-meditációs gyakorlatokat, akár lélekoldások, akár KreatívSpirit tanfolyamok keretében.

(Visszatérve a lovagláshoz: Az alábbi képen jómagam, az országos bajnok, Dolli nyergében. A képen, Dolli fejét egy háló és egy fülvédő védi a bogaraktól. – A közzétett képek felhasználása tilos!)

Egy másik alkalommal Dollit kaptam, és mint az edzés elején megtudtam, Dolli, országos bajnoki címmel is büszkélkedik. A megdöbbenéstől alig tértem magamhoz, hiszen más lovas szakágban elképzelhetetlen lenne, hogy én, amatőr újrakezdőként egy országos bajnok lovat kapjak az edzésen.

Dollival az edzés egy jutalom, ajándék volt, annak ellenére, hogy a 40 fokos hőségben majdnem leolvadtam a nyeregből. Dolli szépen engedelmeskedett nekem, milliméter pontosan hajtott végre minden gyakorlatot és bátran állíthatom, ő a lovasok álma. Az ügyességi gyakorlatoknál is besegített, és csak ámultam milyen jó szándékú és segítőkész velem.

A következő cikkből pedig hamarosan megtudod, mi az a 3 másodperces szabály, amely egy újabb játékos-meditációs gyakorlat megalkotására inspirált, s ez a gyakorlat is már a KreatívSpirit lélekoldó-erősítő több, mint 85 db játékos meditációs tárházát gazdagítja.

(a fenti sorokat írta és minden szerzői jog fenntartva: Kabany Csilla, KreatívSpirit lélekoldó-erősítő és oktató, Ló asszisztált képességfejlesztő foglalkozások és csapatépítés vezetője,  légzéstréner. Ezt az írást erre a weboldalra hivatkozva, a cikket belinkelve a szerző nevének megjelölésével megoszthatod.)

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .