UA-2791234-58
Egyébpozitív gondolatok

A hang, amely elvarázsolt a Dal 2016-ban

By 2016-02-10 No Comments

A Dal 2016 elődöntőjén beszélgettem Agárdi Szilviával, akinek a hangja nemcsak engem, de a közönséget is elvarázsolta.

Amikor meghallottam énekelni, egy átható energiát éreztem, és rögtön egy másik, magasabb dimenzióban találtam magam, amíg az általa előadott It is Love c. dalt hallgattam.  Fellépés előtt beszélgettem vele, és kétségem sem volt, hogy ő is bekerül a középdöntőbe. Az utolsó elődöntő női mezőnyében ő volt a kedvencem.

Mi alapján választottad ki az It is Love című dalt a versenyre?

  • Megérintett a szerelem és úgy gondoltam, hogy azt az érzelmi világot ami jelenleg bennem van, meg kell mutatni a közönségnek. Mivel most ebben élek, ez a leghitelesebb zeneszám, amit előadok a közönségnek.

Érezni a hangodon, hogy régóta énekelsz. Pontosan mióta?

  • Kis koromban a szüleim szeretették meg velem a zenét. Nagyon sírós gyerek voltam, és csak azzal tudtak megnyugtatni a szüleim és testvéreim, hogy énekeltek nekem. Az oviban mindig rám osztották az énekes szerepet, és az iskolában elkezdtem népdal versenyekre járni. Nyolc évig népdalokat énekeltem és 5-6 éve tértem át a populáris zenére. Már kis korom óta a zenében élek. Belekóstoltam a klasszikus műfajba is de ez most még nem az én világom.

Tervezed, hogy átváltasz még egy másik műfajra is, vagy egyszerre egy-két műfajt kombinálsz?

  • Megfordult a fejemben, hogy két zenei műfajt esetleg összekomponáljak, vagy keverjek, hiszen nagyon érdekes dolgok születhetnek ebből, de jelenleg maradok a populáris stílusnál.

Nagyon izgulsz, mint gyakorlott énekes?

  • Mindig van izgalom, ez így természetes. Általában amikor fellépek a színpadra pár másodpercig még így van, aztán ez elmúlik. Most már tudom, hogy mire számítsak a versenyben, és talán ilyen szempontból könnyebb.

Le szoktad vezetni valahogy ezt a fellépés előtti stresszt?

  • Előfordul, hogy buborékolok – ez egy éneklési gyakorlat – vagy lerázom a kezem, hogy a stressz kimenjen belőlük. Ha esetleg egy jó zene van előttem akkor táncolok rá, ahogy jólesik. Mély lélegzetet veszek, elképzelem, hogy minden rendben. Soha nem szabad rosszra gondolni, mielőtt az ember színpadra lép.

Itt te is meghallgathatod azt a dalt, amellyel Szilvia bekerült a középdöntőbe:

A Dal 2016 harmadik elődöntőjéről szóló beszámolómból pedig kiderül ki volt a férfi előadók közül a favoritom. Kattints ide és te is megtudod: http://spiritualislelek.hu/egy-gitar-es-egy-jo-hangu-ferfi-blues-stilusban-dal-2016/

(A bejegyzést írta – minden jog fenntartva: Kabany Csilla, lélekfelszabadító, SVT-szakember, légzéstréner)

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .