UA-2791234-58
EgyébZséda

Egy gitár és egy jó hangú férfi – Dal 2016

By 2016-02-07 No Comments

Immár a harmadik elődöntő zajlott le február 6-án a Dal 2016 c. rendezvény keretében. Ez alkalommal az általam egyik legjobbnak tartott férfi és női előadóját szeretném kiemelni. Ennek az elődöntőnek is volt egy közös pontja: a SZERELEM témája.

Megint meghívást kaptam a Dal elődöntőjére, ezért közvetlen közelről találkozhattam az előadókkal, még az elődöntő előtt.

Érdekes volt látni, hogy például Veres Mónika (Nika), kabalájával, egy angyalkával a kezében várta, hogy sorra kerüljön. Mások pedig a viadaltól függetlenül jókedvűen, bohóckodva próbálták oldani a fellépés előtti feszültséget.

 

 

Zséda, a zsűri tagja gyönyörű ruhájában ismét megmutatta, igazi női énjét.

A Dal zsűritagjaként pedig megemlítette egyik értékelésében, hogy a nők lelkében van egy különleges húr. Ezzel egyetértek, de kiegészíteném azzal, hogy minden lélekben van egy ilyen különleges húr, amit ha a zene nyelvén megpendítünk, felhangolhatjuk a lelkünk, és egy másik dimenzióba utazhatunk egy-egy zeneszám erejéig.

Elárulom, hogy egyik elődöntős indulóval készítettem egy interjút is, amelyet szintén hamarosan közzéteszek. Addig azonban nézzük, hogy ez alkalommal kik voltak nálam a favoritnak számító előadók:

Nálam női szemmel nézve favoritnak számít: Pély Barna a B the First nevű csapatával mindenképpen, hiszen nekem nagyon bejön az egy gitár és egy jó férfi hang párosítás, – profi kísérettel – főleg ha még sármos kinézet is társul hozzá.

Tetszett a szám lazasága, könnyedsége, és épp azt a blues-stílust képviselte, amelyet én is szeretek.

 

Íme a dal, amellyel felléptek:

A harmadik elődöntőből a következők jutottak a középdöntőbe:

1. Petruska – Trouble In My Mind
2. Agárdi Szilvia – It Is Love
3. Parno Graszt – Már nem szédülök
4. B The First – You Told Me That You Loved Me
5. Nika – Emlékkép
6. Berkes Olivér & Tóth Andi – Seven Seas

A női előadók közül ki volt a kedvencem? Kattints ide és megtudod:

(A bejegyzést írta – minden jog fenntartva: Kabany Csilla, lélekfelszabadító, SVT-szakember, légzéstréner)

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .