UA-2791234-58
Egyébpozitív gondolatok

Közös pont a Dalban

By 2016-02-01 No Comments

Szombaton a Dal második elődöntőjén érdekes momentumot tapasztaltam. Nagyon sok előadó dala szólt valamilyen lélekemelő témáról.

Ötödik zsűritagként néztem az elődöntőt, és vártam valamire. Jó produkciók hangzottak el, és tetszett az is, hogy az előadók, egymástól függetlenül, de mégis egymás lelkére hangolódva általában valamilyen lélekbiztató téma köré építették fel dalukat.

Mint például Oláh Gergő, Győz a jó c. dalával, a C.E.T a Free, a Karmapolis és Szécsi Böbe a Hold On To, illetve a második elődöntő győztese, Kállay Saunders Band, a Who We Are c. számával tett hozzá ehhez a közös ponthoz. Ebből a pontból számomra Kállay Saunders Band produkciója tetszett a legjobban. A kérdésre a választ, hogy ki is vagy valójában, néha nehéz megfogalmazni, mert sokszor azonosítjuk be magunkat helyzetekkel, minőségekkel, kudarcokkal, sikerekkel, vagy épp valaki mással.

Viszont ne feledjük, a helyzetek, minőségek, kudarcok és sikerek életünk egy része, és ezek mindig változnak körülöttünk. Ami nem változik, az az, hogy mindig van választásunk, hogy milyen lelki minőséget éljünk meg. A lélek nyelve pedig a zene, segít ráhangolódni választásunkra.

Most más-más nézőpontokat választottam ki a második elődöntős szereplők közül:

Vásáry André Why c. dala ébresztő jellegű:

A Kállay Saunders Band pedig nyomatékosan arra biztat, vállald fel önmagad:

(A bejegyzést írta – minden jog fenntartva: Kabany Csilla, lélekfelszabadító, SVT-szakember, légzéstréner)

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .