UA-2791234-58

Milyen egyszerű, és kényelmes a megszokottat választani. Sokan mindaddig maradnak a megszokott helyzetben, és inkább halogatják a megoldást, ragaszkodnak és kapaszkodnak a megszokottba, amíg be nem ismerik maguknak, hogy az adott helyzet már tarthatatlan. Mások pedig valamilyen megmentőre várnak. Nem éri megvárni a tarthatatlan helyzetet, és nem érdemes valami külső megmentőre várni.

Miért? Ezt is elmondom neked.

Az én életemben is volt olyan időszak, mikor ragaszkodtam egy helyzethez. Nem azért mert jól éreztem magam benne, de látszólag kényelmes volt a számomra. Aztán mikor egyre több tényező utalt rá, hogy ideje változtatnom, rádöbbentem, ha a halogatás helyett már az első ilyen jelnél cselekszem, akkor sokkal könnyebben tudtam volna változtatni.

Tisztában vagyok vele azonban, hogy az életben nincs olyan hogy “ha”. Vagy megteszel valamit, vagy halogatod tovább, de ha minőségi változást szeretnél, a halogatás és kifogások helyett inkább tedd meg az ismeretlen felé a lépéseket. Azt is tudtam, hogy nem fog senki sem “megmenteni”, tehát egy idő múlva úgy döntöttem, ideje cselekedni, és mindazt megvalósítani, amit szeretnék létrehozni. 

Mi az, ami neked segíthet ebben? Az alábbiakban 5 tippet adok neked ehhez:

1. Először is konkrét szándékot kell meghatároznod, mert ha tudod mit szeretnél, akkor előtted lebeg a cél.

2. Információkat kell gyűjtened milyen lehetséges módok állnak a rendelkezésedre? Emlékeztesd magad, hogy a változásnak nem kell drasztikusnak lennie, lehet ezt harmóniában is szépen megélni.

3. Mit vagy hajlandó megtenni célod érdekében? Nos, amit szeretnél ugye tudod, hogy azért tenni is kell?

4. Mennyire vagy elszánt? Az elszántság azt jelenti, hogy nem adod fel akkor sem, ha ismerősök riogatnak, vagy le akarnak beszélni téged. Javaslom: csak annak vagy azoknak beszélj célodról, akikről tudod, hogy bármi történjék, melletted állnak és támogatnak téged.

Ez a 4. pont nagyon fontos, hiszen csak a legerősebb lelkek képesek nehézségek közt kitartani akkor is, ha “kígyót-békát” kiabálnak rájuk, és esetleg még akadályozzák is őket céljuk elérésében.

5. Bízz a szeretet/Forrás szervező erejében. Ha képes vagy a szeretet hullámhosszára hangolódni, a nehéz körülmények közt is, akkor csodás megoldásokban és boldogságban lesz részed.

Még számos dolog segíthet a változtatásban, amiről még később írok, de most egy tanulságos mesét is szeretnék megosztani veled, ami az ismeretlen felfedezéséről, és az áramlatról is szól:

“Volt egyszer, hogy egy kristálytiszta vizű, hatalmas folyó fenekén különös lények éltek.
A folyó csendesen hömpölygött mindannyiuk – fiatalok és öregek, gazdagok és szegények, jók és gonoszok – fölött, a víz folyt, ahogyan folynia kellett, a víz csupán kristálytiszta önmagát ismerte.
A lények mindegyike görcsösen kapaszkodott a folyómeder mélyén heverő ágakba meg kövekbe, mert életük volt a kapaszkodás, az, hogy ellenálljanak a sodró áramlásnak, ezt tanulták születésük pillanatától.

Végül azonban az egyik lény így szólt: “Elegem van már ebből a kapaszkodásból. Bár a saját szememmel nem tudok meggyőződni róla, de bízom benne, hogy a folyó tudja, hová folyik. Hagyom hát, hadd sodorjon magával az áramlás, és vigyen, ahová akar. Ha továbbra is itt kapaszkodom, belehalok az unalomba.”
A többi lény kinevette, és azt mondták: “Te bolond! Engedd csak el magad, és az áramlás, amelyet oly nagyra tartasz, majd jól megforgat, odavág és úgy szétmorzsol a köveken, hogy abba hamarabb belehalsz, mint az unalomba!”

De a lény nem hallgatott rájuk, hanem elszántan elengedte, amibe addig kapaszkodott, mire valóban rögtön forogni, bukdácsolni kezdett, és az áramlás a kövekhez vagdalta.
Ám a lény ennek ellenére sem kapaszkodott meg újra, az áramlás így egy idő múlva felemelte a folyómeder fenekéről, és többé már nem ütődött, zúzódott.

Azok a lények pedig, akik a folyó alján éltek tovább, és nem ismerték a sodródót, így kiáltottak fel: “Lássatok csodát! Ugyanolyan lény, mint mi vagyunk, de ő repül! Íme a Messiás, aki eljött, hogy mindnyájunkat megváltson!”
És a sodródó így szólott: “Dehogy vagyok én Messiás, vagy akkor ti is azok vagytok. A folyónak telik kedve benne, hogy felemeljen bennünket, hogy szabaddá tegyen, ha van merszünk hozzá, hogy elengedjük, amibe kapaszkodtunk. Valódi tennivalónk az utazás, a nagy kaland.”

De ők csak egyre azt kiáltozták: “Megváltó”, és továbbra is görcsösen kapaszkodtak a kövekbe, és a következő pillanatban a sodródó eltűnt a szemük elől, ők pedig ott maradtak, és legendákat találtak ki maguknak holmi Megváltóról.”

A döntés a tiéd:

  • maradsz a kényelmes, de számodra nem megfelelő megszokott helyzetben és panaszkodsz,
  • vagy inkább elkötelezed magad a továbblépésre, és felfedezed a rád váró kalandos és kreatív ismeretlent?

Ha úgy érzed a felfedezéshez bátorságodat edzeni kell, szívesen segítek neked ebben – személyesen vagy skype-on – a KreatívSpirit lélekoldás-erősítéssel.

(írta és minden szerzői jog fenntartva: Kabany Csilla. A szerző engedélye nélkül -e sorokat nem másolhatod és teheted közzé sehol, semmilyen formában, de ezt az írást erre a weboldalra hivatkozva szerző nevének megjelölésével megoszthatod a fenti FB gombbal, vagy az írás linkjét is továbbküldheted. A meserészlet pedig Richard Bach: Illúziók című könyvéből való)

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .