UA-2791234-58
Egyébpozitív gondolatokváltozás

Amikor már a megoldás motivál

By 2015-09-09 No Comments

Gyerekkoromban azt gyakoroltatta velem az élet, ha kiközösítenek pld. az osztálytársaim, és a családomban sem találok igazi megértést, mégis hogy tudok segíteni magamon? Nos, először a “menekülést” választottam, majd rájöttem, ha felteszek magamban egy kérdést előbb-utóbb a válasz is megérkezik. Viszont a válaszra néha hónapokig, vagy évekig kellett várnom, egészen addig, míg tudatosan elkezdtem kiképezni magam arra, hogyan tudom kezembe venni az életem.

Azért mesélek el néhány epizódot a múltamból, mert szeretném megmutatni honnan indultam, és mi volt közös minden megoldásban. Az egyik ilyen közös pont az volt, hogy egy idő után rájöttem, nem menekülhetek állandóan. Különben is, egy gyerek hova meneküljön? Előző bejegyzésemben már említettem, hogy a mesékbe, lovakhoz, vagy a zenéhez menekültem, de ezek mind-mind a nagy lelki terhek oldását is szolgálták egyben.

Menekülhettem volna a drogokhoz, vagy önpusztító dolgokhoz, de miért nem ezeket választottam? Azért, mert a szenvedésből már gyerekként elegem lett.

Ez az egyik pont, ahol egy pillanatra érdemes megállni. Nagyon sokan csak akkor változtatnak valamin, ha már a szenvedés vagy az adott kihívás már-már kibírhatatlan számukra. Ilyenkor jó esetben pozitív irányban indulnak el. Ma már viszont rengeteg léleksegítő eljárás áll mindenki rendelkezésére.

Amikor én kezdtem felfedezni a spirituális utat, ez még alig volt néhány igazi spirituális szakember, akihez fordulhattam, mégis kitartottam.

Az én múltbéli menekülésem iránya annak a keresése is volt egyben, hogy a szépséget az életben felfedezzem. Először utam elején csak picit sikerült, de miután – egy halálközeli élmény hatására – megtapasztaltam, hogy földi életemből nem menekülhetek kényemre-kedvemre, ez még jobban motivált, hogy igazán kezembe vegyem életem.

Sok-sok gyakorlásba és időbe telt, amíg megmutatkoztak az eredmények, és emellett még meglévő különleges képességeim is felerősödtek, amellyel annak idején még nem tudtam mit kezdeni. De érdekes módon mindig megkaptam a megfelelő segítséget a továbblépéshez. Ez adott mindig erőt ahhoz, hogy befejezzem a menekülést, és a megoldás irányába forduljak.

A megoldáshoz elszántság is kell.

Mit jelent ez? Például azt, hogy amikor már megismertem jónéhány önfejlesztő, önsegítő módszert, akkor gyakran használtam azokat. Nemcsak ímmel-ámmal, hanem teljes erőbedobással. Lehet, hogy ezt sokan rossz néven vették hajdanán, és sok régi barát és családtag elszörnyedve nézte, ahogy lerázom magamról mindazokat, akik addig kihasználtak.

Már nem voltam az a “jó kislány”, akit ugráltatni lehetett, már kinőttem az áldozatszerepből, és a saját életemet szerettem volna élni. Tudtam, nem lesz egyszerű, de az akkori döntésem soha nem bánom, hisz útközben nagyszerű embereket ismertem meg. Bár sokan elfordultak tőlem emiatt annak idején.

Ma viszont már tudom, hogy mindez azért történt, hogy a bennem rejlő lelki erő és kreatív hozzáállás végre teret nyerjen és kibontakozzon. Ma már örülök az akkori döntésemnek, hogy volt bátorságom önmagam mellett kiállnom.

A másik közös pont pedig az volt, hogy amikor mindenki hátat fordított nekem, és mindenki lemondott rólam, csak azt mondogattam: Valahogy akkor is megoldom. Semmi más nem járt a fejemben, csak ez az egyszerű mondat. A megoldás pedig minden ilyen esetben megérkezett. Mára pedig már olyan kapcsolatokra tettem szert, amelyek építő jellegűek. 🙂

A végére még egy lelki megerősítést tartogatok a számodra, amelyet rímekbe szedtem, és így hangzik:

Kibontakoztatom lelkemet,

és kreatív képességeimnek teret engedek.

 Ha úgy gondolod, hogy  több segítségre van szükséged, keress fel nyugodtan személyesen, vagy skype-on is ugyanolyan hatékony az egyéni KreatívSpirit lélekoldás-erősítés foglalkozás.

(a fenti sorokat írta és minden szerzői jog fenntartva: Kabany Csilla, KreatívSpirit lélekoldó-erősítő alapítója, és oktatója, Spirituális Választerápia (SVT)-szakember, légzéstréner. A szerző engedélye nélkül -e sorokat nem másolhatod és teheted közzé sehol, semmilyen formában, de ezt az írást erre a weboldalra hivatkozva szerző nevének megjelölésével megoszthatod a fenti FB gombbal, vagy az írás linkjét is továbbküldheted.)

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .