UA-2791234-58
Egyébkreatív gondolatokkreatív kommunikációKreatívSpirit módszerlélekodásokváltozás

Kényelmes állóvíz, vagy kreatív ismeretlen? Te mit választasz?

By 2015-04-30 No Comments

Azért vonakodunk új ötleteket kitalálni, mert az új ötlet szakítást jelent a régivel, kockázatot jelent, némi kavarodást sok kis gonddal.

Bár első blikkre jobbnak tűnik a már meglévő régi gyakorlatot folytatni egészen addig, amíg a körülmények, vagy akár versenytársak változásra nem kényszerítenek. Biztos ismerős a helyzet, régi rosszul működő kapcsolatban megmaradni, mert úgy gondolod így kényelmesebb. Vagy a megszokott, de a számodra kellemetlen helyzeteket megtartani, hisz ezt ismered.

Valljuk be, az ismerős helyzetből való kilépés sokak számára félelmetes, még akkor is ha a jelenlegi helyzetben nem érezzük jól magunkat többé.
E vonakodás legyőzéséhez az kell, hogy megkönnyítsük az új ötletek elfogadását, kipróbálását. Valamint jó adag bátorságra is szükségünk van.
Ne várjuk meg, amíg kényszerítő helyzetbe kerülünk, inkább előzzük meg az ilyen helyzeteket és a kényszer helyett mi magunk döntsünk úgy, hogy kilépünk a megszokott, ismerős rosszból, a kreatívan alakítható ismeretlenbe. Ugye így már nem is olyan félelmetes az ismeretlen fogalma?

Mindenképp megéri az új ötletek kipróbálása, hisz ezek előnye hatalmas, és kreativitásunk mindig rendelkezésünkre áll. Ez a képesség ugyan mindenkiben megvan, de -e csodás képességünket fejleszthetjük tudatosan is.

Miért van szükség a kreativitás, kreatív gondolkodás fejlesztésére?

Mert az emberek míg kora gyermekkorukban még sokkal nagyobb hányadában tudják használni kreatív energiájukat, de sajnos felnőtt korukra már sokan elfelejtik ennek az energiának a hatékony használatát.

A kreatív ötleteket, a gyakorlati kreativitással lehet a legkönnyebben megvalósítani. Elárulok egy titkot, a gyakorlati kreativitás nem csupán a művészeteket jelenti, de erről később még lesz szó bővebben.
Amennyiben kreativitásunkat a gyakorlatban, hétköznapokban is tudjuk használni, csodálatos dolgokat fogunk tapasztalni.

Ha szeretnéd megtanulni hogyan lehet a spirituális tudást és a kreatív hozzáállást hasznosan beépíteni életedbe, javaslom számodra, a KreatívSpirit tanfolyamokat, amelyekről a Tanfolyamok almenüjében találsz részleteket.

(írta és minden szerzői jog fenntartva: Kabany Csilla KreatívSpirit alapítója és oktatója, Spirituális Választerápia (SVT)-szakember, légzéstréner. A szerző engedélye nélkül -e sorokat nem másolhatod és teheted közzé sehol, semmilyen formában, de ezt az írást erre a weboldalra hivatkozva szerző nevének megjelölésével megoszthatod a fenti FB gombbal, vagy az írás linkjét is továbbküldheted.)

 

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .